Achter de schermen, nieuwe projecten – leuk voor jou?

Het leek me wel eens leuk om te vertellen waar ik achter de schermen mee bezig ben. Nieuwe projecten die jij nu nog niet op je scherm ziet. Zoals elke creatieveling vast wel zal herkennen ben ik altijd met 10 ideeën tegelijk bezig. Dat is leuk, maar soms zorgt het er ook voor dat ik geen enkel idee écht afrond. Door er hier over te vertellen geef ik mezelf een stok achter de deur en weet jij meteen wat je de komende tijd kunt verwachten op Eenig Wonen en elders :)

Waar ik zoal mee bezig ben

Op het moment volg ik een loopbaancoaching traject, de opdrachten die hierbij komen kijken zetten me aan het denken. Wat zou ik het liefste willen in de toekomst? Ik denk na over dingen waar ik blij van word. Eén daarvan is struinen door kringloopwinkels. Voor mezelf kan ik niet eeuwig vintage vaasjes blijven kopen, maar ik word er zó blij van! Een eigen winkel vol vintage vondsten lijkt me dan ook een ultiem iets.

@eeniggevonden instashop!

Klein beginnen kan altijd, dus bedacht ik om een instashop te maken waarop ik tweedehands vondsten die ik echt de moeite waard vind kan verkopen. Allerlei dingen die ik graag zelf in mijn huis zou zetten, maar niet kan, omdat ik dan geen vrije oppervlaktes meer overhoudt :P Hoewel ik het doodeng vind, ga ik het gewoon doen! Ik werd zo vrolijk van het idee dat ik laatst terplekke in een kringloop besloot: ik ga nu gewoon een x bedrag hiervoor uitgeven en als niets word wordt het niets, maar heb ik het in ieder geval geprobeerd. Man, ik word er zo gelukkig van dat ik weer ongeremd op jacht kan naar schatten. Nu komt meteen mijn perfectionist naar boven die niet echt durft te beginnen. Nu ik dit type voeg ik maar meteen de daad bij het woord. Volg me alvast op mijn nieuwe instagram account @eeniggevonden (klik!) en binnenkort (toch? Echt wel? Nu moet ik wel? Eerst de perfecte foto’s maken..) zul je hier de dingen vinden die ik éénig vind. Zie de foto hierboven voor een kleine indruk.

Marie Karin

Ondertussen ben ik bezig met opruimen, Marie Kondo kan trots op me zijn. Ik zou het graag het label minimaliseren geven, maar met mijn liefde voor decoratie kan ik het niet echt zo noemen. Ja, dit gaat inderdaad lijnrecht in tegen het kopen van alles waar mijn hart sneller van gaat kloppen in de kringloop. Maar als echte perfectionist, wil ik het natuurlijk liever beter dan goed aanpakken. Een fijne opbergkast voor mijn eenige vondsten moet er komen. Een magazijn voor mooie dingen. Maar ook omdat ik me al jaren erger aan de kamer die ‘eventjes’ een eerste opslag zou zijn na de verhuizing en dat nu nog steeds is. Ik wil me prettig voelen in alle ruimtes in mijn huis, dat is met deze kamer verre van. Zie de voor foto, en dan hopelijk spoedig een nette ‘na’. Ik ben al lekker aan het opruimen en heb veel spullen verkocht op marktplaats. De opbrengst ga ik steken in de make-over van deze kamer. Ik weet natuurlijk al precies hoe het eruit moet komen te zien.

Muren make-overs geven en een binnenkijker

Nog meer muren opmooien. De opslag kamer is nu de grootste doorn in het oog voor mij, maar er zijn nog veel meer muren in huis die ik graag van een nieuw kleurtje zou voorzien. Niet te min omdat ik binnenkort mee ga werken aan mijn eerste binnenkijker ooit! Er komt een echte fotograaf en een echte interviewer. En ja, ik heb nu al paniek en stress en zweet overal. Maar ook: hoe tof! Mijn huis moet natuurlijk zo ver mogelijk ‘af’ en dat is eng want dat is het natuurlijk nooit, een interieur is altijd in beweging. Dus ik wil eigenlijk voor die tijd nog vier muren verven. De perfecte muurdecoratie vinden. Nieuwe planten kopen. Alle ramen buiten laten lappen. Alles minimaliseren. De trap en de schuur verven en nog tien onmogelijke dingen binnen de periode die ik daarvoor heb. Dit is geen stok achter de deur maar een heel oerwoud.

Naast een binnenkijker in mijn eigen huis (voelt nog echt heel gek dit), ben ik ook bezig met binnenkijkers bij andere woonbloggers en wil ik de interieurs van vrienden op de foto zetten.

Schrijf je in voor Eenig Woonnieuws

Verder ben ik een beetje Facebook moe. Gelukkig kan ik mensen ook op een andere manier bereiken: een nieuwsbrief! Die natuurlijk niet ‘nieuwsbrief’ gaat heten, maar Eenig Woonnieuws. Zodra Eenig Woonnieuws een beetje loopt verwijder ik mijn Facebook accounts (bedrijf en persoonlijk) en houd ik je graag op de hoogte via de mail! Denk aan stylingtips en nieuwe collecties en projecten waar ik mee bezig ben. Focussen op iets dat me leuk lijkt, iets nieuws maken en vormgeven. Toffe dingen verzamelen en delen, daar heb ik zin in. Je ontvangt Eenig Woonnieuws hooguit één keer per maand (of minder vaak, want mijn interne het-moet-in-één-keer-goed alarm draait alweer overuren). Schrijf je alvast hieronder in om me een stok achter de deur te geven om ook echt mijn nieuwtjes met je te delen:

* vereist