Ondertussen met het klussen #4

klussen4
Het einde van het klussen is nu echt in het zicht. Alles is geverfd, alle muren zijn behangen en bijna alle vloeren liggen erin! De afgelopen tijd stond dan ook vooral in het teken van behangplaksel, ondervloeren en kliklaminaat. Wat zo’n vloer met een ruimte doet is verbazingwekkend, het lijkt ineens geen bouwput meer, maar een echt huis! Als je benieuwd bent hoe het eruit ziet, kijk dan verder.

verven-muur-halDeze muur in de hal was van gasbeton, waardoor er veel gaatjes in zaten. Mijn vader had nog wat structuur over, dus ik besloot de muur met structuurverf te verven in plaats van te behangen. Het droogde vlekkerig op, waardoor het nog een keer geverfd moest worden. De grote vraag: wit of een kleurtje? In de winkel koos ik voor roze, want tja, waarom niet? Het is maar een kleine ruimte, waar ik een kleurtje juist wel leuk vind staan.

hal-geverfdslaapkamerDe eerste kamer waar we een vloer legden was de slaapkamer, daarna hadden we de smaak goed te pakken! In een paar dagen tijd legden we vloeren in alle slaapkamers, de gang en de keuken!

slaapkamer-2gang-voor-naDe achterwand van de gang werd behangen en de vloer werd gelegd. Wat een duidelijk verschil hè? Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe kaal en grijs alle ruimtes eruit zagen voordat we begonnen met klussen.

behangen-woonkamerOok een grote klus sinds de vorige ‘ondertussen met het klussen’ was het behangen van de woonkamer. Alle muren hier kregen een behangetje. Voor de langste muur koos ik een bloemenpatroon met roomwit en beige kleuren. In de muur tegenover deze muur zit de deur die naar de gang leidt en hier bevond zich eerder nog een deur en raam naar de slaapkamer, die we eerder al dichtmaakten. Dit dichtgemaakte gedeelte steekt een beetje uit. Dit wilde ik graag benadrukken met een behang in een ander kleurtje dan de rest van de muur, zodat het er echt een beetje uitspringt en ook om de lange witte muur te onderbreken. Ik koos hiervoor dezelfde kleur als de kleine muur tussen de hal en keuken in, om zo deze kleur terug te halen en er een geheel van te maken.

behangen-woonkamer2Voor de muur aan de andere kant van de woonkamer koos ik een wittige tint die ook in het bloemenbehang zit, het stuk wat dichtgemaakt is kreeg dezelfde taupe achtige kleur als de tussenmuur.

woonkamerDe vloer ligt al klaar om gelegd te worden in de woonkamer, dit gaan we aankomende zaterdag doen. Ik heb er wat hulptroepen voor geregeld. De andere vloeren heeft mijn broer allemaal gelegd, wat een bikkel. De vloer die in de woonkamer komt is minder makkelijk te leggen dan de vloeren in de slaapkamers. De hele lengte moet in één keer op maat gelegd worden en vast is vast. Even was ik zelfs bang dat ik een hele nieuwe vloer uit kon kiezen, maar met heel veel geduld is de vloer toch te leggen.

keukenIn de keuken ligt dezelfde vloer als degene die in de woonkamer komt. Als je nog eens een vloer bij Ikea haalt, raad ik aan geen Tundra te halen, maar Prärie is wél heel makkelijk te leggen. In de keuken hangen de knalroze rolgordijnen inmiddels ook, dat maakt het erg vrolijk! Ook de buffetkast staat op z’n plaats. Ik ben nog opzoek naar leuke nieuwe knopjes voor de deuren en lade. Op de ramen in de keuken komt nog plakplastic tegen de inkijk, aangezien de keuken aan de galerij ligt. Maar wat een plaatje is het al. Bijna helemaal af!

Keuken-bijna-afIn de keuken valt veel zonlicht binnen, dat maakt het heel mooi licht. Nu alleen nog plakplastic op de ramen. Vandaag wordt onder andere het gasfornuis gebracht, als die eenmaal staat is het écht af!

Nog twee vloeren te leggen en dan kunnen we aan de slag met het betere werk: inrichten! Dat betekent eerst vooral nog meubels in elkaar zetten, lampen, (rol)gordijnen en plankjes ophangen. En natuurlijk verhuisdozen inpakken, verhuizen en uitpakken! Ondertussen ben ik al een beetje aan het rondkijken in winkels, op marktplaats en kringloopwinkels naar nieuwe schatten voor thuis. Een leuk klusje :D

De klusupdates op een rijtje:

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

27 reacties

 1. Jill

  Wat een verschil! Mooi en licht. Bij Xenos hebben ze bloemen knoppen in de aanbieding. Misschien wel leuk.

  |
  1. Ik zag al dat de knopjes bij Xenos in de aanbieding waren, daar wil ik binnenkort even naar kijken, bedankt voor de tip!

   |
 2. Nadia

  Je keuken ziet er leuk uit!

  |
 3. Anneke

  Hoioi,

  Wat ziet het er mooi uit zeg! Een boel werk maar dat wordt wel enorm genieten straks! En het leukste gaat nog komen; het inrichten!

  Veel plezier!

  |
 4. Angelique

  Jee, wat een schattig buffetkast en vind t behang ook al zo mooi.
  Succes met de laatste loodjes en inrichten is het leukste wat er is en leuke spulletjes scoren.

  |
 5. Ziet er erg goed uit! Vooral de keuken is erg leuk met roze!

  |
  1. In de winkel twijfelde ik wel over het roze hoor, maar nu het zo hangt vind ik er toch wel erg leuk staan. Er komt nog veel meer roze in mijn huis :)

   |
 6. Mooi die buffetkast!

  |
 7. Wauw, het ziet er zo gaaf uit! Het laminaat is echt prachtig, ik zou het zelf ook gekozen hebben. Heel veel plezier met het uitzoeken van allerlei mooie spulletjes, dat is echt zo leuk :)

  Liefs,
  (link verwijderd)

  |
 8. Wauw, wat een veranderingen! Wat mooi om dat zo ‘samengevat’ te zien. Die kast in de keuken vind ik wel een topper, mooie kleur en gaaf in combi met die roze gordijnen. Wat zul jij straks genieten als alles af is…
  X M

  |
  1. Dankjewel! Het is ook erg leuk om het proces zo samen te vatten. Ik moet zeggen dat ik ook erg blij ben dat ik de roze rolgordijnen aandurfde.

   |
 9. Wat geweldig zo’n eigen appartement, ik wil ook een roze muur haha :)

  |
 10. Leuk Karin, heel benieuwd naar de resultaten. Keukenkast is al mooi!
  Heerlijk klussen en nieuwe dingen.
  Fijne avond.
  Liefs, Martine
  ps. ben je niet vergeten. Ben bezig met foto’s ;)

  |
  1. Leuk, ik ben benieuwd! Zie ze vanzelf verschijnen :)

   |
 11. Carmen

  Het ziet er allemaal veelbelovend uit! Kan niet wachten om te zien hoe je het ingericht hebt!

  |
 12. Wauw, het is echt heel mooi geworden! Goed gedaan hoor!

  |
 13. Ik vind je kast in de keuken echt supermooi!

  Leuk om te zien hoe een groot verschil een vloer kan maken idd.

  |
 14. Het begint al erg leuk te worden! Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  |
 15. Karin

  Wat wordt het allemaal mooi zeg!!!
  Echt geweldig om te zien hoe alles is opgeknapt!
  Vooral met de vloer erin lijkt het weer heel anders!
  De laatste loodjes!

  |
 16. Erg leuk huisje, ben benieuwd hoe je het gaat inrichten :-)

  |
 17. Jane Doe

  Oeh. Ik ben gelijk fan van deze website. Ik ben zelf ook heel erg into inrichting en vind een woonplek waar je je goed voelt ook erg belangrijk (daarom is inrichting voor mij erg belangrijk). Ik zou nooit ergens kunnen wonen waar er totaal geen aandacht is besteed aan inrichting omdat het er vaak ongezellig uit ziet en dat vind ik juist zo belangrijk!. Ik ben nu ook bezig om mijn appartement helemaal opnieuw in te richten! Ben benieuwd wat het eindresultaat wordt met al je meubels erin. Can’t wait!

  |
  1. Ik denk er hetzelfde over, wat leuk dat je bezig bent om de boel opnieuw in te richten, leuk werk is dat! Als alles af is zal ik het delen :)

   |
 18. Wow, echt zo leuk om te lezen. Vooral omdat ik nu op precies hetzelfde punt zit, hihi! Overigens is die taupe kleurige kast in je keuken echt heel leuk.

  Succes met verhuizen,

  Kaya

  |
  1. Ik snap je helemaal, ik vind het ook erg leuk om van anderen die in een verhuizing zitten te horen hoe het gaat!

   |
 19. Plien

  Niet zo goedkoop maar heel mooi; de knopjes van Anne Black.

  |
 20. elly v d giesen

  erg mooi allemaal ,zou graag willen weten waar het behang in slaapkamer 1 te koop is taupekleurig met circels met een patroon wit/zilverkleurige stipjes

  |
  1. Het behang is niet taupekleurig, al lijkt dat op de foto wel zo. Het is eigenlijk grijs. Ik zocht het uit in een behangboek in een woonwinkel, Decorette geloof ik. Zo’n winkel waar ze gordijnen, vloeren en behang verkopen. Ik heb echt geen idee meer hoe het heet!

   |

Comments are closed.