parijs

Oui Paris

parijs
Vorige week was ik vier dagen in Parijs met mijn moeder. De eerste keer dat we samen op reis gingen en dat gaan we zeker vaker doen! Voordat ik op vakantie ging had ik graag vooruit willen werken voor de blog, maar ik de laatste tijd was het nogal druk, met een nieuwe baan en veel overwerk lukte het gewoon niet! Gelukkig heb ik nu wat meer tijd nu de opstart op mijn werk geweest is. Ik was er dan ook wel aan toe om er even tussenuit te gaan. Ik wil graag wat vakantiefoto’s delen. Ik houd zelf niet van ellenlange fotoalbums en maakte een selectie van 25 foto’s.

sacre coeurparijs-boottochtschaduwbrug parijsparijs crepeeiffeltorenWe begonnen de vier dagen, (of eigenlijk 2,5 dag door de heen en terugreis) bij de Sacré Coeur, een geweldig mooi gebouw waarvoor je flink wat trappen op moet, maar eenmaal buiten adem heb je wel een prachtig uitzicht over Parijs. We aten natuurlijk een crêpe, en maakten een boottocht over de Seine. Daarbij vaarden we langs alle bekende bouwwerken, ook zagen we voor het eerst de Eiffeltoren vanaf de boot. Dan weet je zeker dat je in Parijs bent :P

balkon parijsmusee d'orsayparijs-klok-orsayparijs-klok-d'orsayslotjesbrugparijs-slotjesWe bezochten museé D’orsay, je mocht geen foto’s maken van de kunstwerken, maar een foto van deze klok kon ik niet weerstaan. Je ziet hem ook aan de buitenkant van het gebouw, maar van binnen zie je pas hoe groot hij eigenlijk is. Aan veel bruggen over de Seine hingen liefdes slotjes, je maakt met je geliefde een slot vast aan de brug en gooit het sleuteltje in het water, hoe romantisch? Niet echt, want iedereen doet het. Wat ik dan wel weer komisch vond was de slimme man die slotjes verkocht op de brug. Zo’n brug vol sloten ziet er wel erg mooi uit en de gedachte erachter is natuurlijk heel lief.

arc de triomphetuinen parijsparijs-tuinparijs-ijszweefmolenparijs-zweefmolen2De bekende Arc de Triomphe was zoveel groter dan ik dacht, echt een enorm bouwwerk, heel indrukwekkend. Eromheen ligt een enorme rotonde waar twaalf straten op uitkomen waardoor het er erg druk is qua verkeer. Het was heerlijk weer toen we in Parijs waren, steeds rond de 25 graden, alleen de laatste ochtend voor vertrek was er een klein buitje, daar hebben we echt geluk mee gehad. We hebben van de zon genoten in Jardin des Tuileries, een groot park dat grenst aan het Louvre. Door het hele park stonden groene stoeltjes die je kon gebruiken, ideaal! We hebben veel lekkere schepijsjes gegeten en waagden een ritje in een zweefmolen.

parijs-straatverkoperparijs-lafayetteparijs-samenparijs-straateiffeltoren parijseiffeltoreneiffeltoren bij nachtOveral zie je veel straatverkopers die mini Eiffeltorentjes verkopen aan de toeristen. (en nee,  ik kon het ook niet laten om een Eiffel sleutelhanger te kopen haha). We gingen naar het enorme winkelcentrum Galeries Lafayette, met een prachtige koepel. Er was ook een speciaal ‘Maison’ gebouw, vol met woonwinkels. Helaas aan de hele dure kant, maar wel mooi om te zien allemaal. We hebben heel wat afgelopen door de straten van Parijs, het is echt een grote stad, we hebben eigenlijk maar een klein stukje gezien. Voor vertrek kochten we heerlijk broodjes en wierpen we een laatste blik op de Eiffeltoren. Als het donker is gaan er om het uur duizenden lampjes knipperen, echt magisch om te zien!

Natuurlijk maakten we veel selfies, maar omdat mijn moeder op alle foto’s staat en zij liever niet op het internet wil staan heb ik deze achterwege gelaten. Het was echt heel gezellig om samen op vakantie te gaan, iets moois om aan terug te kunnen denken! Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft of heeft gehad. Nu nog even genieten van het goede weer voordat we weer met plaids op de bank gaan hangen (al is dat ook best fijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties

 1. Wat een mooie foto’s zitten er tussen zeg! Parijs is echt een heerlijke stad. Ik ben er vorig jaar geweest en heb ook echt genoten!

 2. Wat leuk om dit samen met je moeder te kunnen doen! wil zo graag een keer met mijn man en kids naar Parijs. Wellicht in de Herfst vakantie?!
  Mooie foto’s hoor, ik kijk er graag naar…

  Groetjes,

  Stephanie

 3. Ik ben deze zomer voor het eerst naar Parijs geweest, en ben echt een beetje verliefd geworden op de stad! Mooie foto’s! :)

 4. Anneke

  Wat een mooie foto`s! Ik ben ook met mijn moeder naar Parijs geweest. Dat is inmiddels wel heel wat jaartjes geleden. Als ik de foto`s zie weet ik dat ik ook weer erg graag naar Parijs wil!

 5. Een feest van herkenning, deze foto’s. Met school ben ik jaaaren geleden ook naar Parijs geweest, maar bij het zien van deze foto’s krijg ik weer de kriebels. Wat is het toch een fantastische stad. En wat leuk dat je samen met je moeder op vakantie bent geweest.

 6. Food Love and Happiness

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Ik ben één keer in Parijs geweest, láng geleden, tijd voor weer eens een nieuw bezoekje :)

 7. Henriette

  Hoi,
  Heb net via ‘leukste woonblogs’ jouw blog ontdekt en ben gelijk fan! Ga binnenkort mijn handtekening zetten onder het koopcontract van mijn eerste ‘eigen’ huis en vind hier heel veel inspiratie!

  1. Superleuk Henriette, je eerste eigen huis! Veel plezier met het inrichten, ik hoop dat je wat ideeën uit mijn blog kan halen :D