Paas vaasjes van eieren

Het is bijna Pasen, tijd voor een snelle DIY, die je binnen een kwartier zó op je paastafel zet. Met deze paas vaasjes gemaakt van eierschalen geef je een bijzondere draai aan je tafeldecoratie.

Benodigdheden voor vaasjes van eieren:

Het enige wat je nodig hebt zijn (biologische) eieren, eierdopjes en bloemen. Water en een mesje om de bloemen af te snijden zijn ook handig. Het mooie van deze DIY is dat je waarschijnlijk het meeste al in huis hebt, je hoeft alleen enkele losse bloemen te kopen en klaar ben je. Dat maakt dit zelfmaakidee voor Pasen naast snel en makkelijk, ook heel voordelig.

eieren-kartonbreek-ei eierschalen ei-bloemen eierschaal-vaasZo maak je deze paas vaasjes:

Spoel de eieren die je gaat gebruiken even om onder de kraan om veertjes e.d. te verwijderen, de stempel kun je voorzichtig wegpoetsen met een sponsje. Breek het ei zoals je dat normaal ook doet, maar iets voorzichtiger. Sla het ei een beetje stuk en peuter vervolgens de schaal verder open. Vang de eieren op in een schaaltje, zodat je deze kunt gebruiken voor een omelet of bak er een cake van, zoals ik deed. Spoel nu de lege eierschalen uit en krab het vliesje dat nog aan de binnenkant vastzit zoveel mogelijk los. Vul de eierschalen met water en schik er kleine boeketjes in. Nu zijn je mini vaasjes klaar om de show te stelen op je paastafel!

bloem-close-upbloemen-vaasjes-eipasen-ei-vaasjePasen-tafel-vaasjesei-vaasjesbloemen-pasenpasen-vaasjes-eierenJe hebt maar weinig nodig om iets bijzonders te maken voor de paasdagen, deze mini paas vaasjes zijn toch enig? Ik vind ze te schattig voor woorden. Zet ze naast elk bord voor je gasten tijdens het paasontbijt, of zet er een aantal bij elkaar zodat je een groter ‘boeket’ maakt. Vier de lente met prachtige bloemen, voor een paassfeer voeg je een katjestak of krulhazelaar toe. Eventueel kun je de gekozen bloemen terug laten komen in een boeket op tafel. Ook zou je eierschalen die je gebruikt verder kunnen versieren door ze te verven, maar ik vind ze zo al mooi genoeg.

Klik hier voor meer ideeën voor Pasen.

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

6 reacties

 1. Ze zijn zeker schattig en eigenlijk heel simpel om te maken. Goed idee!

  |
 2. Wat een super leuk en origineel idee. Ik heb dit echt nog nooit bij iemand in huis gezien.

  |
  1. Op pinterest kom je het wel vaak tegen, ik wilde het daarom zelf ook graag eens proberen, ben er helemaal weg van!

   |
 3. Anneke

  Wat een ontzettend leuk idee! Dat ga ik ook doen, ik moet toevallig toch nog een taart bakken vanavond waar ik eieren voor nodig heb. En de katten zijn ook gek op een losgeklopt eitje dus eieren genoeg!

  |
  1. Hmm taart, dat is nog lekkerder dan cake! Veel plezier met het maken!

   |
 4. Wat leuk en simpel tegelijk!

  |

Comments are closed.