pip

Welkom Pip!

pip
Mag ik je even voorstellen aan mijn nieuwe harige huisgenootje? Al van kinds af aan was er maar één ding dat ik echt graag wilde en dat was een kat, maar het kon niet, want mijn broer is allergisch. Wat was ik jaloers op vriendinnetjes die wel een kat hadden! Toen ik mijn appartement kreeg toegewezen moest er dan ook wel vroeg of laat een kat in huis komen. Ik keek al een tijdje op sites van dierenasiels, maar de meeste katten hadden een een huis nodig waarbij ze ook naar buiten konden. Dat is op vier hoog wat lastig. Gelukkig stond in de beschrijving van deze rode lieverd dat hij prima kan leven als binnenkat. Afgelopen vrijdag ging ik kijken en gisteren haalde ik hem op. Welkom Pip! als je gek bent op kattenfoto’s, kijk dan verder :)

kat1kat9kat10Het eerste uurtje verstopte hij zich onder een kastje in de gang. Dat had ik wel verwacht, hartstikke eng zo’n nieuwe plek, helemaal als je een tijdje in een klein hokje hebt gezeten! Gelukkig kwam hij er al snel onder weg. Pip ligt graag op de kringloopstoelen onder de tafel, ook lekker veilig én zacht!

kat8kat7kat6kat4kat14kat13Naast mij op de bank is het ook lekker liggen, vanaf de bank kan hij ook naar buiten kijken, er is altijd wat te zien met mensen die hun honden uitlaten. De camera vindt hij erg interessant, hij kijkt vaak recht in de lens! Fotogeniek beestje :)

kat3kat11kat15kat16kat2kat17Ik heb altijd al een zwak gehad voor rode katten, wat een geluk dat ik Pip zag op de site van de dierenbescherming, ik wist niet hoe snel ik hem moest reserveren. Dat ik een uur moest rijden om hem op te halen maakte me niets uit. Hij werd omschreven als terughoudend, maar al na een uurtje kwam hij naast me op de bank liggen. Speeltjes met geluid zijn eng, maar het muisje met veren is al een grote hit. Deze lieve knuffel heeft een baas gevonden hoor! Net als alle katten is een kartonnen doos het einde. Ik ben ontzettend blij met mijn rode katertje, het is ineens een stuk gezelliger in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 reacties

 1. Anneke

  Wat een prachtige kat! Echt een schatje. Katten zijn geweldig, we hebben er zelf twee. Geniet er van!

 2. Karin

  Wat een lieverd zeg!!!
  En inderdaad erg fotogeniek!
  Volgens mij heeft hij het nu al naar z’n zin bij je, hij ziet er erg tevreden uit!

 3. Ontzettend leuk! En hij lijkt zich inderdaad al aardig op zijn gemak te voelen :). Grappig hoe anders een huis aanvoelt zodra je een kat neemt hé? Ik had precies hetzelfde. Wij hebben een hele jonge kat, dus hebben wel veel speeltjes om hem bezig te houden. Anders zou hij ‘buiten’ toch wel missen denk ik. Eén speeltje is heel leuk trouwens, een soort kattenpuzzel met snoepjes. Onze kat is er heel behendig in geworden en vist zo alle snoepjes eruit. Nu doen we er dus ook maar gewone brokjes in, en horen we hem soms ‘s nachts nog even spelen. Leuk is die! Oké ik praat teveel, gebeurt altijd als ik het over mijn kat heb haha.

  1. Hihi, ik snap het helemaal, ik kan nu al niet ophouden met praten over mijn kat en alle leuke kattendingen die er te koop zijn :D Zo’n puzzel klinkt leuk, ik zag ook al dat je zoiets hebt met een voerballetje. Maar Pip ligt liever te slapen dan dat hij speelt tot nu toe :)

 4. Liliane

  Wat een lieverdje! En het is dus PIP geworden! :D Leuk!
  Ik vind die foto op de bank waar hij jou aankijkt geweldig, en ook die waar hij languit op de bank ligt te loungen. Leuk!
  Hoop dat het voor mij ook een keer mogelijk is een kat te nemen :)
  Geniet van je nieuwe gezelschap!

  1. ja dat hoop ik ook, ik ben vooral bang voor mijn kleed, maar tot nu toe valt het nog erg mee met krabben. Hij lijkt die behoefte niet zo erg te hebben.

 5. Nikita

  Een huis is nooit een thuis zonder een kat ! Voor mij toch niet.
  Het is echt een Ubersnoetje ! Zo schattig ^^

 6. Fem

  Jeej een kat! Ik heb 3 jonge katten, en die spelen en klimmen veel, en wat zijn kattenspullen lelijk hè?

  Omdat dit een blog over wonen is, heb ik mijn mapje “webwinkels met mooie dingen voor katten” er bijgehaald. Het is vaak wel behoorlijk prijzig:

  Krabpalen – heel belangrijk, vooral extra hoge, zodat katten lekker hoog op de uitkijk kunnen liggen. Hier kun je zelf samenstellen (ik wil bijvoorbeeld niet zo’n ding met 6 palen) en de kleurtjes uitzoeken. Ze hebben ook zwart sisal: http://www.cado-online.nl/

  Ook mooie krabpalen, of iig zonder dat lelijke pluche in zoveel mogelijk kleurtjes tegelijkertijd. Deze palen schijnen heel stevig te zijn, en bestand tegen grote wilde katten die tarzanslingers maken van het hoogste planken (zo ging mijn plafondpaal serieus een keer om, dus hier komt de volgende paal vandaan): http://shop.petfun.de/

  Mooie kattenbakken, als het niet lukt om hem uit het zicht te zetten: http://www.kenzi.nl/

  Voor mensen die wel een buiten hebben, maar hun katten veilig naar buiten willen laten gaan, bouwinstructies voor een catio: http://catiodesigns.com/sales.php?r

  Een webshop met meerdere mooie dingen voor katten: http://www.purrfectdesign.net/nl/voor-katten/

  Zelf speeltjes maken voor je kat, kan zo mooi (of zo lelijk) als je zelf wilt: http://www.katzenfummelbrett.ch/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=43

  En als je echt luxe wilt doen, dan importeer je mooie dingen: http://www.refinedfeline.com/

  Krabbedjes, ideaal voor op de vensterbank. Katten krabben voornamelijk om hun territorium af te bakenen, en doen dat dus op plekken waar ze buitenstaanders zien of ruiken. Ik heb van die sisalplankjes langs de buitendeuren laten timmeren, maar voor de vensterbank heb ik krabbedjes. Dit is een mooie en eko: http://www.eko-pets.nl/a-28036636/krabmeubels/krabmeubel-cat-on-feline/ (Maar op dit moment hebben mijn katten nog de goedkope van de plaatselijke dierenwinkel, zij vinden ze heerlijk.) Ekopets heeft ook kattenpandjes, dat zijn kartonnen dozen, maar dan mooi.

  (Verder hebben sommige dierenwinkels ook wel mooie dingen. Zooplus heeft banenbladdingen, die mooi passen in mijn retro-interieur. Krabtonnen zijn er in redelijk neutrale uitvoeringen. Maar ik heb ook een opbergmandje van de xenos op een boekenplank geschoven, en omdat die zowel hoog als beschut is, vinden de katten dat een heerlijk mandje, en niemand ziet dat het een kattenmandje is. Daarnaast heb ik veel, veel speeltjes, die hoeven ze niet altijd allemaal te hebben, speeltjes zijn leuker als je afwisselt, dus heb ik in een opbergkist van de xenos alle speeltjes gepropt. Mensen mogen best zien dat ik katten heb, er staat een gigantische paal in de woonkamer, en mijn katten zijn meestal bij mij, dus heel zichtbaar – maar ik woon ook nog in dat huis, dus ik wil graag dat dat ook zichtbaar is ;))

  1. Wauw wat veel leuke links, ik kende alleen zooplus, bedankt Fem! Tot nu toe ligt Pip het liefst op de bank en zoekt hij geen hoge plekjes op, ik wacht nog even met krabpaal-meubel, hij lijkt die belangstelling voor krabben ook niet zo te hebben. Maar inderdaad zijn veel kattenspullen oerlelijk haha.

 7. Ik heb vroeger thuis ook altijd katten gehad, maar mijn vriend is helemaal geen kattenfan. Jammer want ik ben vaak alleen thuis en dan zou een beetje gezelschap wel leuk zijn. Mss ooit :-) Je hebt wel een heel fotogenieke kat, mooi beestje!

 8. Wat een prachtig meneertje, ik word altijd zó blij van dit soort ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ verhaaltjes en foto’s!

 9. Heeel meis, ik had heel deze foto`s nog niet gezien, ik zal eens kijken wanneer ik langs kom (met de radiator ombouw :P)

 10. SanneWierda

  Wat een schatje! Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje!
  Enne, je mag wel meer van die schattige kattenfoto’s plaatsen hoor. ;-)

 11. Leuk, leuk leuk! Wat een dotje is het ook! En een leuke naam!
  Hij is ook heel fotogeniek:-).
  We zien hem toch wel regelmatig op je blog verschijnen? Zijn streken enzo;-).
  Knuffel ze!

 12. roze wolkje

  Wat een leuke kat! Hij kijkt super lief en drollig uit z’n ogen.