Eindelijk, een plank in mijn keuken

Een plank in de keuken ophangen was al een lange tijd een wens *kuch* een jaar *kuch*. Aangezien ik dingen aan de muur hangen nog steeds heel erg eng vind, heeft het even op zich laten wachten. Want ja, wat voor plank moest het worden? Met welke plankendragers? Hoe hoog en hoe breed moest de plank zijn? Enfin, genoeg dingen om een echte beslissing uit te stellen. Tot even geleden!

Hoera een plank!

Uiteindelijk koos ik voor een houten plank die ik wit verfde en zwarte leren plankendragers. Ik kon geen hout vinden dat goed bij de kleur van de keuken paste. Na al die keuzestress leek een witte plank me de veiligste optie voor nu, hij valt weg tegen de muur. Wie weet verf ik hem ooit wel zwart of een andere kleur als ik wat meer lef krijg. Ik heb een open keuken en door de plank  is de keuken voor mijn gevoel meer betrokken bij de woonkamer. Voor de styling van de plank wilde ik er dan ook niet alleen maar keukenspullen of servies op zetten, maar het meer als een decoratief element zien dat de keuken en woonkamer met elkaar verbindt. Toen de plank eenmaal hing had ik moeite met de styling, maar uiteindelijk slaagde ik met spullen die ik allemaal al in huis had. Ik zoek alleen nog een andere print, in een zwarte lijst. Omdat ik het best lastig vond om de plank in te richten en ik me zo kan voorstellen dat dat voor meer mensen geldt, heb ik een pinterestboard aangemaakt met planken inspiratie. Had ik eerder moeten doen, hopelijk heb je er iets aan! Vanaf nu kan ik ook een #shelfie op instagram zetten yay! Volg je me daar ook al?

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

6 reacties

 1. Super leuk en wat een gaaf plantje op het plankje. Geniet ervan! Fijne avond! Liefs, Verie

  |
  1. Dankjewel Verie! Ik vind het erwtenplantje één van de leukste hangplanten! (het lantaarnplantje staat voor mij op 1)

   |
 2. Lesley

  Mooi! Erg leuk gecombineerd deze items op je plankje. Ik heb het erwtenplantje recent cadeau gekregen, blij mee! Ik ben benieuwd: zijn het tegeltje en bordje, die achter je plantje staan, kringloop vondsten, of nieuw gekocht?

  |
  1. Wat een goed cadeau, het is ook nog eens een super makkelijk plantje! Het bordje is van Urban Nature Culture (UNC). De tegel kocht ik in Portugal, deze zal je verder nergens kunnen vinden helaas!

   |
 3. Het plankje maakt de inrichting echt helemaal af! Dat zo’n klein dingetje als een simpele plank zo’n groot verschil betekend!

  |
  1. Daar verwonder ik mij ook nog altijd over, hoe een klein detail zo’n verschil kan maken!

   |

Comments are closed.