Plantenstandaards uit eigen huis, omhoog met je planten!

Plantenstandaards, je kunt er niet meer omheen. Geef je planten pootjes waarmee je ze een stukje de hoogte in kan helpen. Zelf heb ik er al drie in huis, ik vind het wel wat hebben als planten niet direct op de grond staan. Voor kleine bloempotjes is er weinig keuze voor een plantenstandaard. Met dingen die je al in huis hebt kun je al je planten de hoogte in krijgen!

Het effect van een plantenstandaard

[twenty20 img1=”15603″ img2=”15601″ width=”640px” offset=”0.5″]

Schuif om de twee foto’s te vergelijken.
Door met een plantenstandaard te werken, geef je meer ruimte en ‘lucht’ aan planten, die elkaar anders in de weg kunnen zitten. Door met de hoogte tussen planten te variëren, maak je een interessanter beeld om naar te kijken. Zo komen je planten ieder voor zich beter tot hun recht en vallen ze meer op. De plantenstandaard op de foto is de kleinste die ik tot nu toe in winkels ben tegengekomen. Maar voor mijn plantentafeltje met veel kleinere bloempotjes, wilde ik ook graag wat kunnen spelen met verschillende hoogtes. Ik laat je zien hoe je met spullen die je zeker weten al in huis hebt, óók kunt spelen met de hoogte van je planten, zodat een plantenstandaard kopen overbodig is.

Plantenstandaards uit eigen huis

Ik ben gek op mijn tweedehands plantentafel en op al mijn plantjes. Alleen oogt het wat saai, met alle bloempotten direct op het tafelblad. Sommige planten kun je hierdoor niet meer goed zien. Of de bloempotten die ik mooi vind, gaan verschuild achter de planten die ervoor staan. Met dingen zoals omgekeerde waxinelichthouders, schaaltjes, eierdopjes, andere bloempotjes en etagères kun je al je planten op een voetstuk zetten. Ga je kasten door en zet alles op de kop neer, daarna is het even passen en meten welk potje op welke ‘plantenstandaard’ kan staan en wat goede combinaties zijn. Daarna kun je je planten weer terug zetten, maar nu mét dat leuke hoogteverschil waardoor ze beter tot hun recht komen.

Plantentafeltje met plantjes op verschillende hoogtes

Door het gebruiken van een paar etagères, een omgekeerd bloempotje, glazen schaaltje en waxinelichthouders, staan de plantjes nu op verschillende hoogtes. Ook voeg je zo extra kleur toe als je gebruik maakt van gekleurd glas of een omgekeerd bloempotje in een andere tint of van ander materiaal. Het is erg leuk om zo met je planten te schuiven en te kijken wat mooi staat. Ik merk dat ik steeds weer wat dingen verander, het roze glazen kommetje heb ik bijvoorbeeld omgekeerd zodat het bloempotje er in staat. Het geeft toch extra hoogte (en kleur) en het potje staat zo stabieler. Zo maak je zelf de compositie die het beste bij jouw planten past!

Eenig Wonen nieuws

Ik vond dat het wel eens tijd werd dat ik mijn gezicht wat vaker liet zien in blogposts, hoi! Aangezien ik Eenig Wonen de laatste periode beschrijf als een persoonlijke woonblog en dat ook de richting is die voor mij goed voelt, ben ik van plan om mezelf wat vaker te integreren in beeld, dan uitsluitend tekst zoals je gewend bent. Ik vind het doodeng, want ik voel me alles behalve fotogeniek en maak in het dagelijks leven nooit selfies. Dit is voor mij een grote stap, maar ik vind het zelf altijd leuk om een beeld te hebben bij de persoon achter mijn favoriete blogs, dat zal voor mijn lezers vast niet anders zijn? In de toekomst zou ik misschien zelfs wel willen spelen met video’s (omg, nu nog lang niet hoor). Dit is een stapje in de goede richting. Achter de schermen ben ik bezig met een volledig nieuw blogdesign en logo en ben ik aan het brainstormen over de toekomst van Eenig Wonen. Ik hoop meer van dit soort artikelen te schrijven, naast updates rondom mijn eigen interieur, in de hoop je meer inspiratie te kunnen geven voor jouw eigen (t)huis. Ik houd je op de hoogte en hoor natuurlijk graag je feedback!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

14 reacties

 1. Lesley

  Wat een goed idee om die verschillende potjes en schaaltjes en kommetjes zo te gebruiken.
  En wat stoer dat je de stap durft te nemen een foto met jezelf te showen én wat een voornemens :) leuk!

  |
  1. Dankjewel Lesley! Ik heb de site een tijd lang niet de aandacht kunnen geven die ik wilde, gedeeltelijk opnieuw beginnen voelt als een noodzakelijk iets om er weer met plezier mee aan de slag te gaan :D Thanks for staying with me!

   |
 2. Ontzettend leuk idee! Fijne dag! Liefs, Verie

  |
  1. Leuk dat je het een leuk idee vindt Verie! :)

   |
 3. Wauw wat superleuk dit! Ik weet wat ik dit weekend ga doen <3 Lekker creatief zijn met potten en plantjes!

  |
  1. Dat vind ik echt superleuk om te horen! Have fun! :D

   |
 4. Laila

  Leuke foto!! geeft net wat meer persoonlijke touch inderdaad!!

  |
  1. Dankjewel Laila, vaker doen dus?

   |
 5. Melissa Klaase

  Wat een handige tip, tijdens pasen maar mijn kamer gezellig maken, nu al zin.

  |
 6. Wat een ontzettend leuk en origineel idee om andere potten en vaasjes te gebruiken! Ik ga daar zeker ook mee aan de slag!

  |
  1. Dat is leuk om te lezen! Veel plezier met je plantjes!

   |
 7. Mia

  Ik ben ook een tijd niet op de site geweest wegens een lange reis. Krijg superveel inspiratie van je website, thanks! Weet je toevallig waar ik zo’n plantenstandaard (tweedehands) kan kopen? Die zwarte metalen bovenaan….

  |
 8. Wouter

  Hallo! Leuk stukje; en mooie foto’s! Mag ik vragen waar je bloempotten hebt gekocht?

  Dankjewel!

  |
  1. Welke specifiek? Het is een mix van vanalles, denk aan de kringloop, tuincentra, sostrene grene, house doctor.

   |

Comments are closed.