Een roze plukboeket uit de natuur

Zie jij ook zoveel mooie bloemen langs de weg bloeien? Ook in de tuin komt nu alles in bloei, iets waar ik altijd ontzettend van kan genieten! (Van de hooikoortsklachten dan weer iets minder). Gisteren besloot ik spontaan met een tas en bloemenschaartje op pad te gaan. Van die mooie bloemen en grassen maakte ik een klein veldboeket of plukboeket. De roze, lila en witte kleuren passen prachtig in mijn interieur.

Bloemenzee langs de weg

Van die prachtige bloemenzee langs de weg koos ik voor een aantal roze, lila en witte bloemen die ik aanvulde met wat grassen. Ik zag ook verschillende gele bloemen, als die kleur beter staat bij jou thuis. Thuis legde ik alle bloemen en grassen op soort bij elkaar, ik heb van elke soort ongeveer drie takjes geplukt. Ik wil de natuur ook niet teveel tot last zijn, al hebben ze de meeste bermen al plat gemaaid. Ik wilde een klein bescheiden boeket maken. Eenmaal bezig hield ik veel korte takjes over, waardoor ik besloot er een mini plukboeketje bij te maken. De witte vaasjes zijn van Lenneke Wispelwey. Deze staan altijd puur ter decoratie in mijn vitrinekast in de woonkamer. Voor deze keer mocht er water in, daar moeten ze tegen kunnen toch?

Plukboeket uit de berm

De toevoeging van een aantal grassoorten maakt de boeketjes speelser. Pip vindt het ook allemaal razend interessant en moet de bloemen natuurlijk even besnuffelen voordat hij weer lamlendig van de warmte op de grond gaat liggen. Het mini boeketje was een vrolijke verrassing, stiekem vind ik twee boeketjes bij elkaar veel leuker dan één! Het hoogteverschil in de vazen maakt het extra bijzonder om te zien. Je zou de boeketjes nog kunnen aanvullen met bloemen uit eigen tuin. Gedroogde takken en bloemen zijn ook prachtig en gaan eindeloos mee.

De hele dag genieten, niet alleen tijdens een wandeling

Wanneer deze bloemen zijn uitgebloeid, maak ik een boeket van bloemen uit mijn tuin. Ik zeg het zelf natuurlijk, maar eigenlijk vind ik dit plukboeket/veldboeket leuker dan een kant-en-klaar boeket. Of zou dat komen omdat ik helemaal op ging in het bloemschikken? Daar zou ik zo graag meer over willen leren! Binnenkort ga ik allerlei soorten bloemenzaad in de tuin strooien, zodat ik volgend jaar van alles uit mijn tuin kan plukken. Ik verheug me er nu al op :) Via natuurmoumenten vraagde ik een zakje met wilde bloemenzaadjes aan. Een reclame op instagram waar ik voor de verandering wél wat mee deed. Je krijgt een informatie mailtje natuurlijk, maar je kunt je zaadjes ook gewoon kopen in een tuincentrum. (Dit is niet gesponsord, ik hou van de natuur en meer bloemetjes zijn altijd leuk en beter voor de natuur).

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

2 reacties

  1. Zelf geplukte boeketten dat zijn de mooiste!

    |
    1. Het is ook leuk om ze zelf samen te stellen met losse bloemen bij de bloemist :) Maar nu alles buiten bloeit, haal ik het voor een keertje daar!

      |

Comments are closed.