Rond is zeg maar echt mijn ding

rond-is-mijn-ding
Ik ben gek op vaasjes, op bijzettafeltjes en op lampen en allemaal zijn ze rond. Want rond is zeg maar echt mijn ding. Daar ben ik gaandeweg achter gekomen, ineens moesten mijn rechthoekige eettafel en salontafel plaats maken voor ronde varianten. Waar ik veel blijer van word. Ik kijk graag naar ronde vormen in het interieur en besloot om alles wat rond is op de foto te zetten om mijn liefde voor rond te delen.

ronde-bijzettafeltjeslamp-slaapkamer eettafel-rond knopjes-kast kleed-kastje rozet muur hanglamp spiegel-rond nachtkastje dromenvangerfotorichel rond-tafeltje vaasjes vazen pip

Ik heb dus iets met ronde vormen, het is zachter, organisch. Ik zal niet snel een rechthoekige vaas, een vierkante tafel of een strakke lamp kopen. Daar loop ik voorbij, het vangt mijn blik niet. Maar rond heeft een geheimzinnige aantrekkingskracht op mij. Al mijn tafels zijn rond, al mijn lampen hebben ronde vormen. En als iets er niet in het rond is, zoals kasten, dan nog val ik op de ronde greepjes. In een vlaag van verstandsverbijstering schilderde ik een jaar geleden ook een cirkel op de muur in mijn gang (waar ik nu allang weer op uitgekeken ben). Ik ben niet de enige met een tic voor rond, zelfs kater Pip verkiest een ronde mand boven alle andere slaapplekjes in huis. Heb jij ook echt een ding voor een bepaalde vorm in je interieur?

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

13 reacties

 1. Mooi rond! En lief die kat!

  |
 2. Wat leuk om te zien! En wat heb je toch een mooie collectie vazen.

  |
  1. Dankje, ik durf het haast niet te zeggen maar ik heb van de week nog een vaasje besteld :’) Ik ben verslaafd.

   |
 3. Wendy

  Leuk die ronde vormen! Mag ik vragen waar die tafel van is?

  |
 4. H*

  Leuk, sommige foto’s worden haast surrreëel door de hoek de je gekozen hebt. Ik houd ook van vloeiende lijnen en heb daarnaast een voorkeur voor open vormen. Geef mij maar iets waar je door of makkelijk langs kan kijken, dat houdt je huis luchtig.

  |
  1. Ja dat vind ik ook mooi, kastjes en banken moeten op pootjes en ik zou ook nooit een massieve salontafel o.i.d. kunnen kopen.

   |
 5. Marianne

  Jeetje, Karin , wat denk je ? Worden de ronde vormen dit voorjaar de trend !!
  Daar is jouw huis al helemaal in gestyled, dus helemaal up to date.
  Ik hou eigenlijk van alles , rond , vierkant, rechthoekig, wel ( meubels )op elkaar afgestemd, zodat het
  wel een geheel is. Met accessoires eigenlijk net zo, zodat het niet als rommelig overkomt.
  Ik hou van de stijl Riviera Maison en mijn kleuren op dit moment in accessoires zijn oker en Petrol.
  Ik kijk weer uit naar je volgende item, altijd weer spannend wat je post.

  |
  1. Haha, ja dat zeiden ze op tv he? En oker als kleur, dus jij bent ook helemaal trendy bezig. Al geloof ik niet zo in trends, gewoon doen wat je zelf mooi vind!

   |
 6. ikkie

  Leuk zeg al die ronde vormen! Zelf vindt ik rond ook heel mooi… Maar dan wel gecombineerd met recht. Dan wordt het rond versterkt. Je hebt hele mooie items :)

  |
 7. Marije

  Jaa ik heb dat ook! Rond heeft een zachtere vorm. Hoewel ik nu wel inderdaad kies voor meer een combinatie. Ik wilde ook graag een ronde eettafel, maar de man vond dat veel te eng. Haha! En uiteindelijk is de salontafel ook vierkant geworden, maar dat kwam qua materiaal perfect uit. Ooit krijg ik die ronde eettafel wel :)

  |
  1. Misschien moet hij alleen nog even aan het idee wennen, jullie hebben nu een vierkante salontafel dus ik vind stiekem dat jij nu recht hebt op je ronde eettafel ;)

   |

Comments are closed.