Verliefd op velours, gordijnen maken het verschil

In maart vorig jaar schreef ik al dat ik graag gordijnen in de woonkamer wilde voor wat extra sfeer. Ik heb plisségordijnen voor de ramen hangen, maar met zo’n grote raampartij is dat best een kaal gezicht. Nu het langer donker is en ik meer in huis zit, heb ik als huismus behoefte aan meer warmte en gezelligheid. Bij buren die al gordijnen hebben, zag ik hoe dit de kamer afmaakt en kwam ik tot de conclusie dat ik gordijnen miste in mijn woonkamer. Veneta.com zag mijn wens en nam contact met me op, of ik gordijnen bij Veneta.com uit wilde zoeken? Hell yeah!

Leeg en kaal wit vlak

De voorsitatie, een leeg en kaal wit vlak. Vorig jaar dacht ik nog voor wit te gaan als kleur voor de gordijnstof. Lekker veilig en natuurlijk zou het goed passen bij de ook al witte vloer, muren en plafond. Toen ik online rondkeek naar gordijnen, merkte ik dat ik niet zo blij werd van al het wit, grijs en beige. Veilige kleuren, mooi ook wel, maar niet voor mij. Bij de groene en roze stoffen ging mijn hart sneller kloppen. Een kleurtje zou toch ook wel erg leuk kunnen staan! Wel moeilijk hoor, zowel kleur als stofsoort zijn heel bepalend. Op een gegeven moment hield ik alle plaids die ik in huis heb tegen de muren aan, zo’n groot gekleurd vlak, zou dat wat zijn? Het moet er niet uitgezien hebben, maar het hielp wel met de keuze voor kleur.

Kleur en stofsoort kiezen

Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid tot een advies aan huis. Een gezellige afspraak, Cristian had van tevoren mijn blog bekeken (hoe leuk?) en had voor de zekerheid meer mappen met gekleurde stofstalen meegenomen dan met veilig wit. Wat een held. Hij had al een stofsoort in gedachten en dat was een schot in de roos. Een map vol velours stoffen. Roze velours. Ik wist metéén dat het deze stof moest worden, al twijfelde ik ook nog even over een andere roze stof. Toen ik deze stalen op het vloerkleed legde kon ik meteen zien dat de velours stof veel beter matchte qua kleur. Het is wel een aanrader om de stoffen in het echt te kunnen bekijken en voelen, een stofsoort roept echt wat bij je op, een beetje ‘does it spark joy?’ ala Marie Kondo.

Een wereld van velours verschil

Het is wel eng om ineens meters stof te zien op basis van een kleine staal, maar oh wat mooi. De gordijnen werden heel precies opgehangen, met een laser om een rechte lijn te maken, met handschoentjes aan werden de gordijnen opgehangen en netjes in de plooi gehangen. Ook de monteur en degene die een dagje meekeek waren super gezellige mensen. Toen de gordijnen hingen was het effect meteen heel groot. Het grote witte vlak van de muren was doorbroken, wat een verschil. En de eerste keer dat ik ze dichttrok ’s avonds was prachtig. Net een theater, waarbij er zo een musical spektakel achter weg zou kunnen komen vanuit de tuin. Op de voor foto’s zie je een plantje, dat ik een week later, na het ophangen van de gordijnen al heb weten te vermoorden. Ik sta altijd weer versteld van deze gave. Op de foto’s erna steelt een nieuwe vaas de show. Deze kreeg ik voor mijn verjaardag, afgelopen 15 januari. De kleur staat erg mooi bij de gordijnen, dat had ik niet verwacht! De vouwen in de vaas hebben gelijkenissen met de plooien die zo mooi in de stof vallen.

Verliefd op velours

Tegenwoordig kan ik haast niet wachten tot het avond is en ik de gordijnen dicht kan trekken, sfeerverlichting aan, kaarsjes aan en me lekker nestelen op de bank. Het is veel knusser nu en de akoestiek in huis is veranderd. Het klinkt minder hol. De stof is mooi zwaar en voelt zacht aan, door de glanzende eigenschap van velours lijken er allerlei verschillende tinten roze in te zitten. Ik vind het heel luxueus lijken. Ik had al een stoel en wat kussentjes in velours, maar zo’n hele muur vol is wel echt heel erg prachtig. De woonkamer heeft meteen een hele andere uitstraling gekregen. Ik had eerlijk gezegd van tevoren niet verwacht dat gordijnen zoveel verschil zouden maken. Dit had ik veel eerder moeten doen!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

4 reacties

 1. Wat mooi! Goede keuze dat je niet voor wit op wit gaat, zo vind ik het veel sfeervoller!

  |
  1. Dankjewel ook-Karin ;) Ik ben ook heel blij dat ik niet voor wit ging, dit is veel warmer!

   |
 2. Prachtig hoor. Ik ben echt heel erg van de gordijnen dicht, ik hou echt niet van staren naar een zwart vlak. In de slaapkamer hebben wij grijsgroene velours gordijnen. Wel van Ikea, dus een stukje minder chique dan die van jou, maar ik ben er zo blij mee. Het was het eerste wat we ophingen in ons nieuwe huis en nu gaan we de kleur van de slaapkamermuur een mooi bijpassend kleurtje geven.

  |
  1. Oh nee, zo’n zwart vlak is ook mijn grootste nachtmerrie! Als ik bij anderen in huis ben die de gordijnen of andere raambekleding open hebben vind ik dat echt vreselijk haha. Ik had al wel plissés, maar dit is zoveeeel knusser <3
   Dat klinkt als een hele mooie kleur en gaaf om de muur daarop aan te laten sluiten, ik denk er stiekem ook al aan om een muur een roze tint te geven nu :D

   |

Comments are closed.