Rust in 2019

Sinds twee jaar geef ik mezelf een woord voor het jaar. Een woord dat betekenis heeft voor mij en aangeeft waar ik dat jaar mijn focus op wil leggen. Het is niet zo dat ik vervolgens elke dag van het jaar bezig ben met dat woord, onbewust heeft het wel invloed. Rust wordt mijn woord voor 2019. Een balans vinden tussen werk en privé: het afgelopen jaar was een heel mooi jaar, maar ook heel vol. Soms heb ik het gevoel dat ik mezelf voorbij loop. Dacht ik in 2017 een extravert jaar voor een introvert te hebben gehad, dan was ik in 2018 ineens een échte extravert. Alleen ben ik dat diep van binnen niet en heb ik zo mijn rustpunten nodig.

Afgelopen jaar was mijn woord ‘vertrouwen’. Ik leerde mijn lichaam vertrouwen: na een slechte gezondheid (ondergewicht) ben ik weer waar ik moet zijn. Een operatie zorgde er dit jaar voor dat ik me ook eindelijk vertrouwd voel met mijn eigen lichaam. Het is ongelofelijk hoeveel een lichamelijke verandering je mentaal kan veranderen. Ik ben na jaren van onzekerheid eindelijk vrij in mijn lichaam en straal dit op wel 100 manieren uit. Vertrouwen in mensen bracht me diepere vriendschappen en veel liefde. Als iets niet afliep zoals ik had gehoopt dan bracht vertrouwen me later het besef dat het beter was zo. Een leermoment, ook al zijn die op het moment zelf soms pijnlijk.

Rust in mijn werk


Ik was een tijd heel ongelukkig in mijn werk en heb voor dit jaar al wat veranderingen in gang gezet die me meer rust geven. Dit jaar ga ik vier uur minder werken per week. Dat kost geld, maar levert me vrije tijd op en geeft rust in mijn hoofd, wat me veel meer waard is. Op het moment dat ik dit besluit nam, viel er gelijk een last van mijn schouders. Ook heb ik contact gezocht met een loopbaancoach, waar hopelijk deze maand het eerste gesprek mee plaatsvindt. Ik loop telkens vast in mijn werk en wil uitzoeken wat ik nu eigenlijk echt wil en hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Ik kan niet wachten om door dit traject meer rust te krijgen in mijn werk. Of dat nu bij mijn huidige of een andere werkgever is, in een compleet andere sector, door meer tijd te steken in mijn bedrijf of een combinatie. Nooit had ik rust in mijn banen, altijd mis ik op een gegeven moment uitdaging, een stukje creativiteit en heb ik periodes waarop ik me oprecht ongelukkig voel in het werk wat ik doe. Ook al heb ik heel tof werk.

Rust in huis en hoofd


Een minimalist zal ik nooit worden, wel wil ik echt minder spullen in huis. Minder prullaria en rommel is meer ruimte en dus rust, in huis en in mijn hoofd. Geen lawinegevaar meer als ik een kastdeurtje open trek. Weten wat ik in huis heb. Eindelijk die kastenwand in de kleedkamer in plaats van losse dozen met een inhoud van weet-ik-veel die al twee jaar ongebruikt liggen te wachten. Dit jaar moeten marktplaats en de kringloop mijn beste vriendjes worden, en dan bedoel ik dus niet om dingen te kopen ;). Mijn sociale leven was in volle bloei afgelopen jaar. Heerlijk! Maar drukke dagen zorgen er wel voor dat een avond alleen uitzonderlijk is geworden omdat ik ook onregelmatig werk (avonden). Komend jaar wil ik mezelf wat meer tijd gunnen om de dingen te doen die me rust geven; muziek luisteren, een boek lezen, wandelen, naar de kat staren, door het huis rommelen (ja, zo’n oma ben ik). De kleine dingen die me dierbaar zijn ook tijd geven.

Rust in bloggen


Een paar maanden geleden kwam er een (hoe toevallig, rustig en minimalistisch) nieuw blogdesign online waar ik dit jaar goed gebruik van wil maken. Weer met regelmaat bloggen is mijn wens. Wel in alle rust, zoals je zult begrijpen. Maar niet een halfjaar blogstilte omdat ik het te druk heb met andere dingen. Proberen om weer wat opdrachten te krijgen en heel misschien een eigen shop, ik heb ideeën en mensen om me heen waardoor ik echt hoop dat dat dit jaar lukt!

Op een jaar vol nieuwe kansen, ervaringen, balans vinden, liefde, aan jezelf werken of dingen verwerken. Aandacht geven aan de mensen en dingen die je liefhebt en loslaten wat moet. Op een jaar met meer rust, op welke gebieden in jouw leven daar behoefte aan is. Op een mooi jaar!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram, vind ik leuk!

2 reacties

 1. Luna

  Mooi! Veel succes!
  Ik had me ook voorgenomen om meer rust te nemen dit jaar en meer balans te creëren (ik heb bijv. ouderschapsverlof aangevraagd), maar je hebt me geïnspireerd om ‘rust’ tot het woord van het jaar te benoemen.
  Best wel een verschil, denk ik, want anders staat ‘meer rust nemen’ naast al die andere dingen die ik nog wil/moet. Nog iets wat je moet. Door het bovenaan te zetten, krijgt het prioriteit. Hoop ik. Is ook wel moedig om (meer) rust prioriteit te geven. Om me heel zie en voel ik alleen de druk om “vooruit te komen”, “stappen te zetten” etc.
  Dank je wel!

  |
  1. Wat fijn dat ik je heb kunnen inspireren en wat heb je het mooi verwoord <3 Je hebt al stappen gezet! Dat is een goed begin, en inderdaad, door het een thema te maken ga je hopelijk meer dingen in je leven vanuit rust bekijken. Op een mooi en rustig jaar!

   |

Comments are closed.