Slaapkamer zoekt kleur: bloemenbehang en roze

Al een tijdje wilde ik mijn slaapkamer make-over met je delen, met mijn interieur ben ik nogal perfectionistisch aangelegd (oké, ja. Met andere dingen ook).  Het is nog niet de slaapkamer van mijn dromen (pun intended). Laatst bedacht ik me wanneer een make-over nu echt klaar is? Over een halfjaar, of misschien wel nooit? Want een interieur is altijd in beweging, zo heb ik ondervonden. Dus besloot ik het resultaat tot nu toe eindelijk te delen. Van klinisch wit naar kleur, kleur, kleur én een donkere muur vol bloemen!

Van klinisch wit…

Een make-over is geen make-over zonder ‘voor’ plaatje toch? Dit was een tijd hoe ik sliep, wit met een beetje koper. Poeh poeh, wat een kleur hè, dat koper. Zo gedurfd. Toen ik hier net woonde wilde ik graag een witte basis, dat mistte ik in mijn vorige woning die vrij donker was. Ik had echt gedacht dat ik er niets meer aan zou veranderen, heerlijk dat frisse wit, rustig voor het oog en altijd goed. Na een tijdje ga je daar toch anders over denken, zo blijkt. Ik wil kleur. Steeds meer en vaker, overal in huis. Dan krijg je dus dit:

Naar dit! Roze verf en bloemenbehang

Jhaaaa, kleur! De kleur op de muur zit er inmiddels alweer langer dan anderhalf jaar op, dus zo nieuw is het niet meer voor mij, maar wel voor jou! Inmiddels ben ik plannen aan het maken voor de muur tegenover het bed, ik hoop het resultaat daarvan sneller te laten zien ;) De kleur is Piment van Histor. Deze kleur zag ik destijds bij iemand op instagram en ik was meteen verkocht. Het bloemenbehang Golden Age Flowers van KekAmsterdam, voegde ik later toe. Dat vond ik wel heel spannend, zou de muurkleur hier wel een beetje bij passen? Het is misschien niet perfect, maar ik durf niet meer te schilderen omdat ik dan het behang zou kunnen raken haha. Dat kunstwerk wil ik niet beschadigen. De muur tegenover het bed krijgt een kleur die hier perfect bij past.

Verlang naar bloemenbehang

Ik slaap een stuk lekkerder met wat meer kleur om me heen, het behang is nogal aanwezig, maar dat vind ik helemaal niet erg in de slaapkamer. Ik ziet het bij het opstaan en het slapen gaan. Het is een behang met impact, maar als je er niet de hele dag naar hoeft te kijken is het alleen maar een prachtige eyecatcher, iedere keer als je de kamer binnenkomt. De afbeelding met de vrouw heeft een mooi verhaal. Mijn favoriete illustratrice Naja Conrad-Hansen postte eind 2015 een foto van deze illustratie op instagram, ik reageerde lovend, wat een mooie kleur, ik zou het meteen kopen! Waarop zij reageerde met: be careful what you wish for :) thanks! Een jaar later kreeg ik een pakketje, met daarin dé illustratie en een handgeschreven briefje. Nou, blijer kun je mij niet krijgen hoor! Ik liet er een passe-partout bij maken en sindsdien shined hij hier. Past toch perfect bij de muur? Dit jaar hoop ik vaker een make-over te laten zien, ik heb een aantal plannen, met kleur natuurlijk :D

Op een rijtje:

 • Muurverf: Piment – Histor
 • Behang: Golden Age Flowers – KekAmsterdam
 • Dekbedovertrek: Wehkamp
 • Nachtkastje: Componibili – Kartell 
 • Bijzettafel: Mellow- Leitmotiv
 • Rond kleed: H&M Home
 • Rechthoekig kleed: Kwantum
 • Bureaulamp: ranarp – IKEA

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

12 reacties

 1. Wow! Wat een verschil zeg. Erg mooi. Ik raak hier stiekem ook een beetje de witte muren beu.

  |
  1. Als je eenmaal begint om witte muren te veranderen, dan houd je volgens mij op het laatst geen witte muur meer over haha! Sneeuwbaleffect heeft het :D

   |
 2. Martine

  Wat is het mooi geworden!
  Ik vind de kleur op de geverfde wand goed bij het behang passen.
  Stoer dat je voor zo’n statement hebt gekozen, ik durf het niet ;-)
  Toen wij hier kwamen wonen wist ik absoluut niet wat ik aan moest met de slaapkamer, met als gevolg dat het nu niet is wat ik wil.
  Zodra er budget voor is zijn we dus van plan de slaapkamer helemaal aan te pakken (incl nieuw bed) en dan zijn dit soort make-overs heel leuk om inspiratie op te doen.

  |
  1. Ik durfde het ook nooit. En ben nog steeds jaloers op mensen die nog veel gedurfdere dingen doen, zoals plafonds verven of dit soort kleuren in de woonkamer gebruiken! Maar hee, het begin is er ;) Gewoon doen! Kan zo weer wit natuurlijk. Heerlijk het vooruitzicht van een make-over, het liefst wil ik dan ook meteen een nieuw bed, maar budget is dan wel even nodig inderdaad!

   |
 3. Geweldig zeg! Ik vond altijd al dat je bergen smaak hebt, maar je hebt nu ook zoveel lef, dat is echt te gek. Wij hebben laatst ook de eerste twee muren in huis een kleur gegeven – een vrij donker vergrijsd blauw in de slaapkamer en ik ben er zo gelukkig mee. Onze slaapkamer was vrij groot en is nu zoveel intiemer. Voor de volgende ruimtes begint het ook al te kriebelen. Ik denk met name aan de hal en de keuken.

  |
  1. Dankjewel Hermien! Super tof dat je dat vindt :D Makes me happy! Klinkt als een hele mooie kleur die je hebt gekozen in de slaapkamer, wat een effect kunnen gekleurde muren dan hebben. Kleur brengt zoveel meer kleur, helemaal een wat donkere tint. Heb ik ook, dat ik alle ruimtes in huis wel wil verven haha

   |
 4. Luna

  Echt een verschil! Mooi! Ik loop ook al een tijdje rond met het idee om de slaapkamer te schilderen of te behangen. Op een of andere manier durf je dat in de slaapkamer eerder.

  |
 5. Anne

  Ziet er prachtig uit!!

  |
 6. Martine

  Ik vind het prachtig, maar ben wel nieuwsgierig welke kleur je voor andere muur hebt gekozen. Omdat je schrijft dat je die beter wilt laten passen bij fotobehang. Ik wil nl. Zelfde behang nemen dus als jij al weet welke perfect past ;-)

  |
  1. M.

   Hoi, heb het behang binnen, geweldig, maar twijfel over Piment verfkleur, is op de kleurkaart nl. Echt bruinig ipv rozig. Het lijkt net of je een andere kleur op de foto hebt, klopt het wel? Of heb je wellicht andere tip voor verfkleur?

   |
   1. De kleur is in het echt wat donkerder dan op de foto’s en is inderdaad meer leverkleurig dan roze. Ik vind het er mooi bij passen, maar je kunt ook iets van okergeel, donkerrood of groen pakken als kleur. Een kleur die ook in het behang voorkomt. Deze muur was al in Piment geschilderd voordat het behand erop kwam. Anders had ik waarschijnlijk wel een iets andere kleur gekozen

    |

Comments are closed.