Samenwerkingen

Steigerhouten tuinmeubels

steigerhouten-tuinmeubels
Dit artikel is een samenwerking met steigerhouttuinmeubels.nl
. Steigerhout is duurzaam, ecologisch verantwoord en ook gewoon erg mooi om te zien. Steigerhout wordt veel gebruikt voor binnenshuis, maar ook voor buiten meubels is dit materiaal erg geschikt! Mijn balkon zag er een beetje treurig en verlaten uit, bij de verhuizing had ik meer oog voor binnen dan voor buiten. Maar nu het zonnetje zich weer laat zien is het fijn om ook buiten te kunnen zitten. Bij steigerhouttuinmeubels.nl mocht ik een bankje voor op mijn balkon uitzoeken. Ik vind steigerhout ontzettend mooi en mijn balkon is nu echt een fijne plek om te zitten.

balkon-voorMijn balkon is negen meter lang, strekt over de hele lengte van mijn appartement en is via een deur in de woonkamer te bereiken. Het balkon was nog erg leeg en grijs, niet echt gezellig.

tuinbank-steigerhout2tuinbank-steigerhout-4tuinbankIk koos een steigerhouten tuinbank en een bijzettafeltje in de vorm van een kubus om van mijn balkon een fijn buitenplaatsje te maken waar je met plezier kunt zitten. Voor deze tuinmeubels wordt geen nieuw hout gebruikt, ze worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. Het hout wordt opnieuw gebruikt en krijgt een tweede leven. Steigerhout is weerbestendig en kan daardoor ook in de winter buiten blijven staan, ideaal!

tuinbank-hoekjetuinbank-steigerhoutsteigerhout-tuinbank-detailsDe tuinmeubels worden gemaakt in een werkplaats in Oudewater en komen dus gewoon uit Nederland. Steigerhouten meubels hebben een robuust uiterlijk. De planken zijn mooi massief en dik en zijn allemaal verschillend. De houtnerven en noesten zijn zichtbaar, sommige planken zijn wat lichter, andere hebben een grijze gloed en in sommige planken zitten mooie natuurlijke scheuren.

tuinbank-steigerhout3steigerhouten-tuinbank-balkonbalkon-tuinbanktuinbank-balkonSteigerhout schijnt met de jaren en onder invloed van de zon, wind en regen steeds mooier te worden. Ik ben benieuwd! Het hout droogt snel op waardoor het een lange levensduur heeft. Op mijn balkon past alleen een bankje, maar er zijn ook loungebanken, hoekbanken, fauteuils en tafels verkrijgbaar. Waarmee je in je tuin een soort tweede woonkamer kunt maken. Deze prachtige steigerhouten tuinmeubels kun je bestellen via de webshop of de showroom. Ik denk dat ik nog heel lang plezier zal hebben van mijn tuinbank met de lente en zomer in aantocht!