Snelle Stylingtip: boeken kaften

In Snelle Stylingtips deel ik eenvoudige tips waarbij je met een kleine verandering een groots effect kan bereiken. Ik heb niet veel boeken, ik leen ze liever bij de bieb. Maar de boeken die ik heb waren me eigenlijk een doorn in het oog. Ze liggen in het zicht, op een plank in de woonkamer. Alle verschillende kleuren maakten het druk om te zien. Ik besloot de boeken te voorzien van een slipcover, waardoor er meer eenheid ontstond.

slipcover-boek-maken
Het enige dat je nodig hebt is papier en een schaar. In de titel staat ‘boeken kaften’, maar eigenlijk maakte ik een soort slipcovers om de boeken heen. Hoe je dat kan doen zie je hierboven. Meet voldoende papier voor je boek af en vouw het eromheen, bij de kaft vouw je een stuk papier naar binnen aan de voor en achterkant. Daarna knip je het overtollige papier af. Omdat je nu niet meer goed kunt zien wat de titels van de boeken zijn, maakte ik deze er bij sommige boeken op met krasletters. Je zou ze er ook gewoon op kunnen schrijven, maar ik had deze letters toevallig nog liggen en mijn handschrift is niet zo netjes, dus dit was een mooie oplossing!

erVoor en na, wat een verschil! Ik had niet voldoende papier om álle boeken te kunnen kaften, dus ik gebruikte verschillende soorten kraft en inpakpapier. Voor twee kleine boeken was een simpel A4tje voldoende. Ik raad je aan om dikker papier te gebruiken (zoals kraft papier), dun inpakpapier scheurt snel. Ik vond het wel een leuk idee om één boek te laten zoals ie was, ‘Ons geliefde thuis’ had de mooiste kaft. Toevallig had ik inpakpapier liggen dat er qua kleur erg goed bij past!

boeken-voorboeken-naBoeken die geen harde kaft hebben hoef je niet per se te kaften. Deze kun je gewoon omdraaien, zo zie je de gekleurde kaften ook niet meer. Het was even een klusje, maar ik ben erg blij met het resultaat. De boeken passen nu beter in mijn interieur qua kleur en de slipcovers zorgen ervoor dat het geheel veel rustiger oogt.

boeken-gekaft

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.[kofi]
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

8 reacties

 1. Het oogt inderdaad een stuk rustiger, wat een verschil! Wel slim om de titel van het boek op de kaft te schrijven. Als je alle boeken open moet slaan om juist diegene te vinden die je zoekt, ben je wel even bezig.

  |
 2. En de originele kaften blijven natuurlijk langer mooi! Wat een goed idee! Ik hou van boeken in een interieur maar ze moeten wel een beetje passen, anders oogt het zo druk. Ik vind het echt een goeie tip, binnenkort eens mee aan de slag. Thanks!

  |
  1. Ja, dat is nog een extra voordeel, de boeken zijn zo extra beschermd!

   |
 3. Wat een leuk en creatief idee zeg :)

  |
 4. Nien

  Erg leuk idee. Brengt me wel een beetje terug naar middelbare schooltijd. Wat ik er toen een hekel aan om te kaften ;)

  |
  1. Hihi, dat was niemands favoriete klusje!

   |
 5. Swaen

  Een slim trucje inderdaad! Oogt erg leuk :)

  |

Comments are closed.