Snelle Stylingtip: nieuwe lamp in 3, 2, 1

In Snelle Stylingtips deel ik eenvoudige tips waarbij je met een kleine verandering een groots effect kan bereiken. Naast mijn bank staat een simpele lamp van Ikea, hoewel ik hem niet lelijk vind, is hij toch wel een beetje standaard en saai. Door de lampenkap te vervangen door een nieuw (of eigenlijk vintage) exemplaar gaf ik de lamp een heel ander uiterlijk.

ikea-lampenkapvintage-lampenkapNaast de bank heb ik verlichting nodig, anders is het een donkere plek, dus de lamp wegdoen kon niet. Al heel lang had ik het idee om niet op zoek te gaan naar een nieuwe staande lamp, maar om deze lamp te houden en de kap te vervangen. Dat bleek lastiger dan gedacht, nergens vond ik een lampenkap met het juiste formaat en als dat wel zo was vond ik de kap zelf niet mooi. Afgelopen week liep ik in een kringloopwinkel tegen dé perfecte lamp aan. Licht hysterisch, nogal kitsch en lekker vintage. Een kap met een strakke vorm, maar wél vol toffe bloemen! Gebloemde kappen vond ik wel vaker, alleen waren de kleuren meestal  te jaren ’60 of enorm vervaagd en zo niet, dan hing er wel gekke franje aan. Maar eindelijk vond ik de perfecte lampenkap!
lampenkap-vervangenlampenkap-nalampenkap-vintageIk kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die deze lamp afgrijselijk vinden, maar ik vind hem fantastisch. Met deze tip wil ik laten zien dat het niet altijd nodig is om iets helemaal nieuw te kopen als je er op uitgekeken bent of wanneer iets niet meer goed in je huidige interieur past. Ik verving de lampenkap, maar je zou ook de voet van de lamp kunnen vervangen. Door een deel aan te passen, geef je een object een heel ander uiterlijk!

12 reacties

 1. Dat ziet er gaaf uit! Leuke print ook en past perfect bij je schilderijen.

  |
 2. Haha, nee dit is niet mijn smaak ;-) Maar je hebt gelijk dat je met kleine aanpassingen een groots effect kan bereiken.

  |
 3. Het verschil is inderdaad groot en dat met zo iets kleins, goede tip!

  |
 4. Nien

  Hij is geweldig geworden, wat een super leuke kap!

  |
 5. hwt past inderdaad mooi bij je interieur en wat je op de bank hebt! Ik heb dezelfde lamp in wit en vind em juist heel mooi als ie aan is door het relief erin! maar het is zeker een goede tip wamt de lamp heeft een totaal andere uitstraling!

  |
  1. Ik vind de witte kap ook heel mooi verspreid licht geven, ik was gewoon toe aan iets nieuws. Maar ik heb de witte lampenkap wel bewaard hoor, je weet maar nooit!

   |
 6. Ik vind de nieuwe kap ook fantastisch!! Inderdaad mooi strakke vormgeving.

  |
 7. Ik ben nog steeds echt belachelijk jaloers <3

  |
  1. Als ik hem ooit zat ben, mag jij hem. Pinky promise!

   |
 8. De kap past echt heel erg mooi bij je schilderij! Leuk!Ik zou hem zelf ook niet in mijn huis zetten, maar snap dat je er verliefd op bent!

  Groetjes Cindy

  |
 9. Tess

  Super gaaf! :-) zou hem zo kopen.. leuk printje

  |

Comments are closed.