Snelle Stylingtip: iets meeverven met de muur

In Snelle Stylingtips deel ik eenvoudige tips waarbij je met een kleine verandering een groots effect kan bereiken. Dit idee zag ik al vaker voorbij komen op internet en bij de woonbeurs, dus ik besloot het zelf eens uit te proberen. Ik verfde iets mee in dezelfde kleur als de muur en ben erg blij met het resultaat.

spiegel-voorspiegel-naIk gaf mijn toilet een mini make-over door de witte muur boven de tegels lichtgrijs te verven, met dezelfde muurverf nam ik ook de rand van de spiegel onder handen. Ik ben gek op oude spiegels, maar de kleur van dit exemplaar vond ik te warm goud, een brons tint vind ik mooier. Hoewel ik het doodeng vond om hem te verven (wat als de muurverf niet zou pakken, of alle details verloren zouden gaan?) ben ik blij dat ik het heb gedaan. De spiegel is nu één met de muur en dit geeft een rustig maar ook een bijzonder effect. Anders dan anders.

muur-zelfdevoornaDoor de spiegel mee te verven met de muur valt hij er haast in weg, voor het verven viel hij te veel op en was het een ‘los’ object in de ruimte, nu is het meer een geheel, alsof het altijd al zo hoorde. Het geeft een modernere look, terwijl het toch een oudje is en dat is precies waar ik zo van houd! Bij mijn mini make-over horen ook nieuwe accessoires, zoals een nieuw zeeppompje en andere handdoekjes, het resultaat zal ik later uitgebreider laten zien. Ik verfde mijn spiegel mee met de muur, maar dit kun je doen met elk object: deuren, fotolijsten, planken, vazen, alles waar verf op kan kun je mee schilderen!

spiegel-muur-zelfde-kleurdetail

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

10 reacties

 1. Heel slim!

  |
 2. Wat een verschil! Ik zou het meeverven en dan plaatsen bij een gekleurde achtergrond. Nu valt het weg en dat is best zonde.

  |
  1. Melissa

   Denk dat dit nou juist de bedoeling was! ;)

   |
   1. Dat het zo weg valt tegen de muur is inderdaad precies de bedoeling :)

    |
 3. Wat een verschil, ik vind dit veel mooier!:) XO

  |
 4. Wat een goed idee, dit is echt veel mooier!

  |
 5. Leuk! Wat een mooie spiegel ook. Ik kom soms ook echt juweeltjes tegen bij kringloopwinkels. Zo heb ik ook een spiegel voor in de gang gekocht voor maar €5,-. Het model is een beetje een soort marokkaanse toog. Ik ga de lijst ervan nog wit of goud spuitverven. Ik heb momenteel ineens een obsessie met spuitverven en wil alles een ander kleurtje geven haha.

  |
 6. Erg leuk idee om meubels of accessoires mee te verven met een muur. Ik heb laatst een muur in mijn kamer blauw geverfd. Ik zit eraan te denken om een oude kast ook dezelfde kleur te geven. Ik heb al veel leuke inspiratie opgedaan en ben dan ook benieuwd naar het resultaat!

  |
  1. Dankjewel, dat klinkt fantastische! Super leuk idee, in mijn woonkamer heb ik ook en kast/dressoir dezelfde kleur gegeven als de muur erachter, nog geen seconde spijt van gehad!

   |

Comments are closed.