Van supermarktbloemen naar chique boeket

Wie wordt er nu niet blij van een bloemetje? Bloemen geven kleur, textuur en vrolijkheid in je interieur. Bloemen zijn een luxe die ik me niet altijd veroorloof, maar voor niet al te veel geld kun je een schitterend boeket in huis halen. Met slechts drie simpele stappen maak je van je supermarktbloemen een mooier, meer stijlvol boeket. Je hebt geen bloemen abonnement nodig voor een fleurige bloemenpracht, dat doe je lekker zelf!

In 3 stappen van supermarkt naar stijlvol boeket

supermarkt-boeket
Ik kocht dit kant en klare boeket bij de supermarkt voor €10,-. Ik moet erbij zeggen dat dit wel één van de mooiste supermarktboeketjes is die ik ooit heb gezien, de boeketten bij een supermarkt vind ik vaak wat plat, maar deze bevat verschillende hoogtes en allerlei soorten bloemen.

1: De vaas maakt het verschil

Probeer je bloemen uit in verschillende vazen, zo kun je zien in welke vaas de bloemen het mooiste vallen. Zodra je het elastiekje onderaan een bos doorknipt, vallen de bloemen toch altijd net even wat minder mooi. Een simpele vaas zorgt er ook voor dat je bloemen er niet helemaal uitspringen. En een glazen vaas geeft een heel ander effect dan een vaas van porselein of een gekleurde vaas.

boeket-verschillende-vazenboeket-voor

2: Verwijder het groen

Bij een boeket uit de supermarkt wordt vaak veel bladgroen gebruikt om het boeket op te vullen. Een beetje is niet erg, maar je krijgt een veel chiquere bos als je de overtollige bladeren weg haalt. Dus pluk je rozen kaal en zorg dat je een goede krop sla verwijderd. Zo komen de bloemen veel beter tot hun recht. Zie je nu die paarse bloemen achterin? Die waren dus verstopt achter al die bladeren.
blad-verwijderen-roosboeket-voorboeket-stap-2

3: Voeg bloemen toe

Heb je een klein budget, dan stop je bij stap 2. Je bloemen staan in de juiste vaas en door het verwijderen van blad zijn alle bloemen goed te zien. Wil je het boeket nog meer uitbreiden en mooier maken? Koop bij een bloemist een paar losse bloemen of takken, ik kocht deze drie exemplaren voor €2,50. En hoewel het niet veel lijkt, geven ze dit boeketje toch een heel andere uitstraling.

losse-bloemen boeket-stap-3

Stap 1 t/m 3 naast elkaar:

 1.  Zoek de vaas die de bloemen het beste uit laat komen
 2. Verwijder zoveel mogelijk blad
 3. Voeg extra bloemen toe

boeket-mooier-maken

boeketbloemen-gekleurd bloemen
Ik verwende mezelf met dit boeket omdat Eenig Wonen nu officieel ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Naast mijn baan als programmabegeleider in een AZC, mag ik mezelf nu ook beginnend ondernemer noemen!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

19 reacties

 1. Fijne foto’s bij het artikel! Laten erg goed zien hoe mooi het boeket transformeert.
  En gefeliciteerd met deze mijlpaal! Dat verdient inderdaad een bloemetje. Veel geluk!

  |
  1. Dankjewel Jolande! Zowel voor je felicitatie, succeswens en je foto compliment :) Maakt me blij!

   |
 2. Wat een superleuke en nuttige blog! Ik ben zo ontzettend slecht in bloemschikken, dus dit komt zeker van pas!

  |
  1. Fijn dat je er iets aan hebt Sanne! (je reactie zat tussen de spam, raar! Nu niet meer gelukkig!)

   |
 3. Gefeliciteerd en wat heb je dit mooi gedaan!

  |
 4. H*

  Wat een grappig artikel. Inderdaad een mooie ‘uitgangsbos’, maar heel leuk om zoiets eens een keer te proberen. En gefeliciteerd met je ondernemerschap! Hoop dat het je veel zal brengen.

  |
  1. ‘Uitgangsbos’, dat is een leuk woord! Maar dit kan met alle boeketten! Alleen moet je dan de stengels zelf op verschillende hoogtes afsnijden om hetzelfde soort effect te krijgen. Dankjewel Hermien!

   |
 5. Ik koop bij de bloemist voor 10 euro zelf altijd een combinatie à la die bekende bloemenbezorgservice ;-), maar dit is ook een goed idee. Vind het dan zelfs nog leuker om helemaal zelf een combi bij de bloemist samen te stellen (en leuker voor de kleine ondernemer ook). En het lukt altijd om binnen de 10 euro te blijven!

  |
  1. Dat is natuurlijk ook een optie, als je bloemist een beetje schappelijke prijzen heeft voor losse bloemen. Maar ook met weinig bloemen kun je al iets moois samenstellen. Zelf een boeket maken is zeker het leukste, dan heb je ook altijd de kleuren in huis die het beste bij je interieur passen en de bloemen die je het mooiste vindt, dat is met zo’n service natuurlijk altijd weer afwachten.

   |
 6. Ikke

  Deze bloemist zegt :) ; gewoon naar de bloemist en een paar mooie takken uitzoeken! Leuke blog☺

  |
 7. Astrid

  Ik vind het inderdaad wel een heel mooi start boeketje hoor… Kun je misschien ook een keertje een styling advies geven hoe je van een standaard bosje rozen van 10 stuks ofzo iets prachtigs maakt?? Ik ben benieuwd (want die krijg ik elke week van zoonlief, betaald door papa ;) )

  |
  1. Nou ik ben niet echt een held in het maken van boeketten hoor! Maar ik zou zeggen, begin ermee om er wat extra bloemen tussen te steken! Gipskruid is heel simpel, maar geeft veel volume.

   |
 8. Eva

  Wat een ontzettend slim idee zeg! Ik ben ook helemaal verliefd op de Bloomon-bossen maar vind het eigenlijk best prijzig, dit is echt een goede oplossing :)
  Ik heb de laatste tijd enkel wat kleine vaasjes met mooie losse takken opgesteld, ziet er ook altijd heel stijlvol uit!

  |
  1. Bloemen in losse vaasjes zetten is ook een heel goede manier om zo’n boeket wat leuker te presenteren. Doe ik ook vaak zo, daar zal ik in de toekomst vast ook nog wel over schrijven. Bloemen zijn zo veelzijdig!

   |
 9. Wauw wat een prachtige bos, wat een goede tip! En ik ben verliefd op je vaas (die lijkt op bubbeltjesplastic haha) Mag ik vragen waar je die van hebt? :)

  |
  1. De vaas is van Hema! Leuk is ie hè?

   |
 10. Loes

  Prachtig. Fantastisch idee! Ik krijg altijd het koude zweet als de buurvrouw weer aankomt met zo’n (veel te duur) boeket met veel eikenblad en andere rommel. Ik ga vaasjes sparen!

  |
  1. Leuk dat je er wat aan hebt Loes! Succes met je volgende boeket!

   |

Comments are closed.