2014 een terugblik

2014-terugblik
Het is bijna 2015. Elk jaar weer verbaas ik mij over hoe snel een jaar voorbij gaat. Aan het einde van een jaar blik ik graag terug op het afgelopen jaar en kijk vol goede moed vooruit naar het nieuwe jaar. Er kan zoveel veranderen in een jaar, er gebeuren leuke en minder leuke dingen. 2014 was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Mijn potje met geluk, waarmee ik aan het begin van het jaar begon bleef een beetje leeg. Toch waren er ook veel fijne dingen en de belofte van een nieuw jaar, vol nieuwe kansen en belevenissen, maakt dat ik erg benieuwd ben naar wat er nog komen gaat. En dat potje geluk ga ik dit jaar hopelijk goed volstoppen.

Afgelopen jaar ontwikkelde ik meer en meer mijn eigen stijl, pas nu weet ik wat ik echt mooi vind. Ik vind het dan ook hilarisch om mijn eerste poging tot een inrichting te vergelijken met hoe het nu is. Ik heb gemerkt dat je smaak in korte tijd erg kan veranderen, maar ook dat het huis bepaalt wat er werkt. Zo leek een grote, uitschuifbare eettafel mij in het  begin ideaal. Maar bleek ik er weinig gebruik van te maken en was het niet handig in de ruimte. En natuurlijk kun je niet in één keer duizenden euro’s aan je inrichting besteden, zoiets groeit gestaag. Ik kocht dit jaar onder andere een volledig nieuwe eethoek, nieuwe salontafeltjes en een ander kleed. Er is al heel veel van mijn woon-wishlist afgestreept dit jaar, maar gelukkig blijft er veel te dromen over.

verandering-interieurHet klokje rond: maart 2013, september 2013, augustus 2014 , november 2014.

verandering-eethoekVan links naar rechts: maart 2013, februari 2014, juni 2014

Niet alles heeft zo’n goed eindresultaat. Zo kocht ik dit jaar een prachtige plant, die nu meer dood dan levend is. Ik vind de plek, zo naast de kast prachtig, maar helaas blijken planten toch iets meer zonlicht nodig te hebben. Juli en nu:
plantIk bezocht twee IG-tours, in Arnhem en Utrecht en verschillende blog/merkevents, wat vind ik het leuk om andere bloggers in het echt te ontmoeten! Ook deed ik dit jaar een heuse fotoshoot met de getalenteerde Aline Bouma. Zoals ze gemerkt heeft ben ik een ramp in ontspannen op de foto gaan, maar toch zijn er hele mooie plaatjes uitgekomen.

Op persoonlijk vlak was dit niet echt een topjaar. Aan het begin van het jaar wist ik al dat ik nog maar een half jaar zou werken bij mijn vorige werkgever in de gehandicapten zorg, een vreemd halfjaar. Weten dat je stopt, de onzekerheid over wat daarna komt en toch proberen om alles zo goed mogelijk af te ronden. Ik hoopte snel weer nieuw werk te vinden, maar helaas bleek de zoektocht naar nieuw werk een zware. Ik deelde de zoektocht ook op mijn blog. Drie maanden was ik werkloos, een periode die voor mij zo ongeveer het hele jaar overschaduwde. Een periode waarin ik mezelf niet meer herkende, nergens meer zin in had, somber was. Dagen niet van de bank af kwam. En afwijzing na afwijzing op sollicitaties moest incasseren. De zin om te bloggen werd ook minder, ik dacht veel tijd aan het bloggen te gaan besteden, maar als je alle dagen ‘vrij’ bent voelt het niet meer als vrijheid. De druk om werk te vinden werd steeds groter, want de bijstand hing boven mijn hoofd. Op de valreep kreeg ik onverwachts heel goed nieuws. Twee maanden geleden voerde ik een sollicitatiegesprek en twee weken later was ik fulltime aan het werk! Zo werden de laatste maanden van het jaar mijn redding en kan ik 2015 beginnen met de heerlijke zekerheid van een (geweldig leuke) baan en een vast inkomen. Hierdoor kan ik me weer focussen op andere zaken, zoals mijn blog. Hoewel ik minder tijd heb om te bloggen, heb ik er weer helemaal zin in en heb ik veel nieuwe ideeën en doelen die ik hoop te bereiken in 2015.

Op de planning voor 2015:

 • Persoonlijk: een goedgevulde memory jar en er eens even tussenuit, want dat kon afgelopen jaar niet
 • Een nieuwe layout (hoog tijd na bijna drie jaar bloggen)
 • Actiever zijn op instagram en pinterest
 • Blog events en ig-tours blijven bezoeken, omdat bloggers in het echt ontmoeten té leuk is
 • Nieuwe blog categorieën in het leven roepen en lezers meer betrekken bij m’n blog
 • Experimenteren met video’s

fotoshoot

 

15 reacties

 1. Inge van Dijk

  wat is werken dan fijn he.. dat besef je soms pas als het er niet meer is, niet als elke ochtemd vroeg de wekker gaat ;-)
  ik volg je blog al een hele tijd en heb al veelideeen opgedaan voor mijn eigen huis! succes komemd jaar met je werk en ga zo door met de blog!

  |
  1. Ja dat is echt zo, nu ik weer werk snak ik soms ook naar een dag vrij, maar alle dagen ‘vrij’ dat wil ik nooit meer!

   |
 2. ikkie

  Mooi verhaal… Een goed 2015!

  |
 3. Leuke plannen! En gelukkig nieuwjaar alvast!

  |
 4. Mooie voornemens. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe layout.

  |
 5. Ik geniet erg van je blog, ga zo door!

  |
 6. Anke

  Veel geluk in 2015 en dank voor je leuke, inspirerende blog.

  |
  1. Dankjewel Anke! Jij ook een heel mooi 2015 gewenst!

   |
 7. Judith

  Ik vind je blog geweldig!!
  De beste wensen voor 2015 en maak er een mooi jaar van :-)

  |
  1. Dankje voor de lieve woorden Judith, op een fantastisch jaar!

   |
 8. Caroline

  Wat een mooi overzicht! Fijn dat je een nieuwe baan hebt gevonden! En, haha. Die plant. ZOO herkenbaar ;)

  |
 9. Laila

  Ben een nieuwe volger van je blog
  Heb alle artikelen bekeken. Love it!!! Ga zo door xx

  |
  1. Leuk Laila, dat je ook nog eens een reactie achterlaat! :D

   |
 10. Saskia

  Hoi,

  Ik vroeg me af waar die leuke lamp boven je eettafel vandaan komt. Krijg super veel woon inspiratie van je blog!

  Saskia

  |
  1. Hoi Saskia, de lamp was een showmodel waarvan ik het merk niet meer weet. Een lamp die er bijna als twee druppels water op lijkt is de ‘cable drop (Klik hier)‘ van het merk Zuiver.

   |

Comments are closed.