Thuis Bij

Thuis bij Anki van Zilverblauw

Zilverblauw1
Anki (30) is de eigenaresse van lifestyle-blog Zilverblauw, haar huis is één van de vaste onderdelen op haar blog. Ze woont samen met Casper (33) en hun twee zoontjes Wolf (5) en Mus (1) in een vrijstaand jaren ’30 huis nabij het centrum van Oisterwijk. Naast haar blog werkt ze als zelfstandig artiest; zangeres en entertainer. Het prachtige huis kochten ze van de ouders van Casper. Anki blogt om niet te vergeten hoe mooi het heden is. Op haar blog vind je inspirerende foto’s van haar huis en ook haar fotogenieke zoontjes spelen een grote rol. Al haar foto’s zijn even kleurrijk als het huis zelf, een lust voor het oog! Kijk verder voor veel foto’s die een kijkje geven in het inspirerende huis van Anki en lees wat zij over haar huis, besteklade en inspiratie  te vertellen heeft!

Woonkamer

woonkamerkeuken3woonkamer3zilverblauw-1-21IMG_7705woonkamerAnki’s woonstijl is licht, helder, speels en kleurrijk, met grafische accenten. Haar huis is voor haar de plek waar ze thuis is en waar ze zichzelf kan zijn. Het huis is een reflectie van wie ze zijn. Over het kleurgebruik in huis zegt Anki; ‘De meeste volwassenen nemen hun leven zo serieus. Alsof ze denken dat ze niet meer van felle kleuren of vrolijke ontwerpen mogen houden als ze eenmaal ‘groot’ zijn. Wat een flauwekul’. Hier kan ik het niet meer dan eens mee zijn. Bezig zijn met woninginrichting vind Anki echt leuk, het is haar hobby. Ze houdt van mooie ontwerpen en goede vormgeving en vindt het fijn als een concept klopt, ook als dat niet haar concept is. Mensen die bewust met hun stijl of smaak bezig zijn, zich durven te onderscheiden, inspireren haar.

Keuken

zilverblauw-22woonkamerkeuken2keuken5keuken4keukenvaatwasserOp mijn vraag wat haar favoriete plek in huis is en waarom geeft Anki een geweldig inspirerend antwoord; ‘Ik streef ernaar het hele huis favoriet te laten zijn’. Dit zal ik zeker onthouden, want waarom zou je kelder niet even mooi mogen zijn als de woonkamer? Anki kan zelfs van haar vaatwasser een mooi plaatje maken, die de stijl van haar huis ademt. Dan ben je toch wel een held.

Eetkamer

keuken2woonkamerkeukenOver het vinden van inspiratie zegt Anki; ‘inspiratie is overal’. Ze vindt inspiratie op blogs, in tijdschriften en winkels, maar ook in de mode en op straat; ‘er is zoveel schoonheid’. Gelijk heb je Anki! Haar smaak is heel divers, ze vindt het soms heerlijk om naar IKEA te gaan (wie niet?), maar staat ook watertandend in elke Kartell-flagshipstore. Onder andere de mooie bank in de woonkamer is van Kartell. (Italiaanse design meubelen).

Slaapkamers

Wolf

kamerwolfkamerwolf2kamerwolf3Anki woonwinkelt graag in Oxo in Den Bosch, dat sluit het meest aan op wat ze mooi vindt. Het is een prachtige winkel met een goed concept volgens Anki. Ook shopt ze graag bij Ikea en Kartell. Qua woonwensen staat er een gele Jielde-lamp op haar wishlist. Ze is binnenkort jarig, dus wie weet!

Mus

kamermuskamermus2Ik ben altijd benieuwd wat mensen bewaren in hun rommellade, want die heeft iedereen wel toch? Anki heeft niet echt een rommellade zegt ze, al zou het de besteklade kunnen zijn. Caspers’s moeder ergert zich aan alle rotzooi in hun besteklade; ‘Een besteklade is voor bestek en niet voor al die andere dingen’ zegt ze dan, hier kan Anki wel om lachen. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig wat er in de besteklade ligt!

Anki en Casper

Slaapkamer_0030Slaapkamer_0036Slaapkamer_0049Slaapkamer_0050Ongeverfd hout zul je nooit in Anki’s huis zien. Niet dat ze het niet mooi vind, maar het past niet bij haar stijl. Anki vindt het moeilijk om te zeggen wat haar huis nooit meer uit gaat, ze is aan veel dingen erg gehecht. Als ze dan toch moet kiezen wordt het een plastic hert wat ze al in haar eerste huis had en wat uit de voormalige DDR komt. Natuurlijk zou ze wel eerst haar man, kinderen en dieren redden, mocht het huis in brand staan.

Overige ruimtes

Kelder

kelderbehang

Gang

gang

Werkkamer

kantoor

Tuin

tuin3 verandatuinWat Anki mee wil geven aan anderen op het gebied van styling en wonen is het volgende:
Durf jezelf te zijn, in je leven en in je interieursmaak. Laat los wat anderen over je zouden kunnen denken. De meest gehoorde reactie van (vooral) vrouwen als ze ons huis binnenkomen is; ‘ohhh, dat zou ik ook wel willen, maar ik ben bang dat mijn man/partner/kinderen dat nooooit goed zouden vinden’. Onbewust vullen we heel veel voor anderen in. Probeer die vooronderstellingen eens los te laten en bewust te kijken naar wat je echt mooi vindt. Uiteindelijk ben je het gelukkigst op een plek die aansluit op wie je bent.

Prachtig verwoord, wees jezelf en doe wat je mooi vindt, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Ik wil Anki heel erg bedanken voor het beantwoorden van mijn vragen en haar toestemming om  foto’s van haar huis te laten zien, Zodat ik jou een kijkje in haar kleurrijke huis kan geven. Vind jij de inrichting van Anki ook zo mooi? Op mijn wishlist staat inmiddels een roze Smeg koelkast.