Thuis Bij

Thuis bij Chantal van Forms and Finds

forms&finds
Chantal (35) is de eigenaresse van woonblog en webshop Forms and Finds. Chantal woont samen met Jasper en hun hond Bo in een jaren ’30 bovenwoning bestaande uit twee verdiepingen. Op Forms and Finds vind je veel foto’s van Chantals interieur, haar kringloopvondsten en natuurlijk van Jack Russel Bo. Met haar interieur komt Chantal begin volgend jaar in de 101woonideeën. Kijk verder voor een kijkje in haar kleurrijke huis!

Woonkamer

banktijdschriftenbakkenvintage letterbakgroene kast+paardjeposter uit onze shopgroene kastgoed fout en zo leukzithoekChantal viel voor het huis vanwege de mooie lichtinval, het grote diepe balkon en de authentieke kenmerken uit de jaren ’30, zoals de paneeldeuren en roedeverdeling in de ramen. Ook de verhoging van de voorkamer in de woonkamer is een echte eyecatcher en maakte dat ze voor het huis viel. De traptreden in het midden van de kamer vind ze heel gezellig (ik ook, dat zie je niet vaak!). Op mijn vraag naar een omschrijving van haar woonstijl geeft Chantal aan dat ze zich niet graag tot één woonstijl beperkt en denkt dat ze er niet echt één heeft. ‘Waarom jezelf beperken als zoveel dingen eigenlijk heel leuk samen gaan?’ Als ze haar stijl een naam moet geven kiest Chantal voor Eclectic (eclectisch), een verzameling van meerdere stijlen. Ze valt in ieder geval voor kleurrijk, retro, design, industrieel, speels en hier en daar een beetje kitsch. Ik moet zeggen dat Chantal alles heel mooi combineert, alle stijlen komen samen en vormen toch één geheel. Ik wil graag weten wat Chantals huis nooit meer uit gaat. Volgens haar is alles wat in huis staat vervangbaar, dus heel moeilijk doet ze hier niet over. De groene kast is wel heel bijzonder voor haar. Deze was oorspronkelijk van donker eikenhout en komt van haar ouders. Na een tijdje heeft ze de kast aan haar stijl aangepast met de vrolijke groene kleur.

Eetkamer

van voren naar achterenmakingtape muureethoekbloempjes op tafelkijkje naar voorkamerpiano en memoryspel hartDe favoriete plek in huis is voor Chantal de woonkamer omdat het daar altijd zo gezellig is met haar vriend en omdat ze daar vaak werkt op haar Macbook. Ze is dan lekker bezig met de webshop, bloggen, Illustrator, Twitter, Pinterest en noem het maar op. Ook boven in de werkkamer, waar ze achter haar naaimachine werkt, vindt ze het een fijne plek. Ik wil even je aandacht vragen voor het kunstwerk boven de piano op de onderste foto; dat heeft Chantal namelijk zelf gemaakt van een memoryspel uit haar jeugd, wat een leuk idee! De kleurtjes van de memory kaartjes passen heel goed in het interieur.

Gang

sterren in de gangpolaroid muurHaar inspiratie haalt Chantal eigenlijk overal vandaan, ze kan geïnspireerd raken door iets wat uiteindelijk niets te maken heeft met het eindresultaat. Het zet haar aan tot iets waar vervolgens weer iets leuks kan uitvloeien. Ook vervelende klusjes, zoals het doen van de boodschappen, kan leiden tot het krijgen van inspiratie bij Chantal. Wat nooit haar huis in zal komen zijn hoogglans meubels en koper, wat nu erg in is. Ze heeft er helemaal niets mee, maar ze zegt nooit nooit!

Keuken

keukenhoekje keukenplanken keukenUtrecht is de favoriete stad van Chantal om te woonwinkelen, ze bezoekt daar graag Strandwest, Rachmanioff, Prod’s ’n Primes en Keck & Lisa. Vooral die eerste twee zijn echt grote inspiratiebronnen voor Chantal. Voor mijn thuis bij… serie heb ik dan eindelijk iemand weten te vinden met een rommellade! Chantal heeft er stiekem één in de keuken, maar wat ligt er in? ‘Tja wat ligt er niet in, kan je beter vragen… van pennen, elastiekjes, spelden en notitieboekjes tot pleisters en nog veeeeeel meer :)’.

 Slaapkamer

slaapkamershelving3De stylingtip die Chantal aan je wil meegeven is: Gewoon doen!! Wat is het ergste wat er dan zou kunnen gebeuren?! OK, weer een keer een muurtje overschilderen als het toch tegenvalt of die ene accessoire niet zelf houden maar iemand anders er blij mee maken. Maar zo erg is dat toch niet? Het kan ook zijn dat je jezelf verrast met die nieuwe insteek en je er heel veel plezier van zult hebben! Doen doen doen! :) In de webshop vind je mooie, kleurrijke, zelfgemaakte dingen en vintage schatten, alles in de stijl van Chantal.

Top advies, je hebt laten zien dat meer kleur in huis prima kan en we niet hoeven te blijven steken bij naturel tinten. De creatieve ideeën zoals het memoryspel aan de muur en de stoelen als nachtkastjes zijn inspirerend. Bedankt Chantal, voor het maken van de foto’s en het beantwoorden van mijn vragen! Wil jij ook meer kleur in je interieur door Chantal?