Thuis bij Iris van Irideeën

irideeën
Iris (36) is de eigenaresse van Irideeën. Iris woont met haar man en twee kinderen in Den Haag in een prachtig gerenoveerd huis dat stamt uit 1905. Ze maakt de meest prachtige foto’s van haar huis en houdt je op de hoogte van mooi design en andere interieurs. Met haar interieur stond Iris in Ikea family live magazine. Lees verder voor een kijkje in haar lichte huis vol oude details zoals schoorsteenmantels en suitedeuren.

Woonkamer

IMG_4032IMG_4046IMG_5410IMG_5975IMG_5166Iris en haar gezin woonden hiervoor een straat verderop, in een kleiner huis. Met de komst van hun tweede kind zochten ze meer ruimte, maar wel in dezelfde wijk. Dat is gelukt! Ze wonen nu in een ‘grote-mensen-huis’ met drie verdiepingen en een tuin. Iris: ‘hier kunnen we oud worden’.

Eetkamer

IMG_4029IMG_4006IMG_6350Iris denkt dat haar woonstijl het beste te omschrijven is als ‘modern-romance’. Een elegante combinatie van oud en nieuw, met veel wit, naturel en pasteltinten. Ook heel belangrijk voor haar is veel licht in huis. Haar woonstijl is met de jaren gegroeid en blijft groeien. Iris’ favoriete plek in huis is de eetkamer. Daar is het gezin veel samen; er wordt gegeten, geborreld, geknutseld en gelezen. In de vitrinekast staat de prachtige servies collectie van Iris te pronken.

De keuken

IMG_2287IMG_2266IMG_2276Inspiratie krijgt Iris van andere blogs, tijdschriften en boeken. Het liefst woonwinkelt Iris online. Iris heeft niet echt een rommellade, echte rommel gooit ze weg en dingen waarvan ze denkt dat ze ooit nog van pas komen bewaart ze in dozen.

Slaapkamers

Slaapkamer van Iris en haar manIMG_7120IMG_6555IMG_6476IMG_7123

Meisjes slaapkamer

IMG_7156IMG_3978

Jongens slaapkamer

IMG_6352IMG_3973

Slaapkamer voor gasten

IMG_3913guestroom
Een leren bank zal het huis nooit inkomen. Wat het huis nooit meer uit zal gaan is de eettafel van Ligne Roset. Iris vindt het design van de tafel prachtig en hij is makkelijk groter te maken. Ook de bronzen beelden van haar vader mogen altijd blijven; ‘die zijn mij heel dierbaar’.

Werkkamer

IMG_5508IMG_1265werkkamerIMG_5947IMG_6484Iris heeft een kleine woonwens, een bijzettafeltje voor naast de bank. Maar ze blijft altijd speuren naar leuke items, een interieur moet niet te statisch worden volgens haar. Wat een prachtige werkkamer heeft Iris, ik weet zeker dat je heel veel inspiratie kan halen uit zo’n goed gevuld kaartenrek, een zelfgemaakt moodboard en een kast vol snuisterijtjes.

Overige ruimtes

Trap en hal

IMG_6384IMG_3959

Balkon

IMG_3893De volgende stylingtip wil Iris graag aan je meegeven: volg je gevoel, maar kom je er niet uit: vraag dan iemand om advies (zoals een vriend(in) of stylist). Een andere invalshoek werkt vaak heel verfrissend.

Bedankt Iris voor het beantwoorden van mijn vragen en de toestemming om over je huis te schrijven! Het is echt een droomhuis met de mooie ramen en oude details, ik zou er zo willen wonen. Kijk voor nog veel meer foto’s van Iris’ huis, fantastische stillevens en haar talent voor prachtige detailfoto’s op Irideeën. Vind jij de inrichting van Iris ook zo mooi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

  1. Wat hebben sommige mensen toch een waanzinnig, jaloersmakend, geweldig huis. Wow. Het huis zelf is al prachtig, maar het interieur past zo ontzettend goed bij de bouw en de stijl van het huis. Heel knap gedaan. Zucht… ;)

  2. Martine

    Wat een mooi huis! Iris is degene die mij een kijk in de wereld van bloggers heeft gebracht. Heb zelf een blog met een huis-tuin- keuken gehalte. Dankje voor deze binnenkijker.

  3. Heel rustgevend, mooi. Je zou moeten meedoen aan dat progamma volgensmij heet het maar mijn huis is het mooist!

  4. Supermooi, alweer zo’n leuke reportage en lekker uitgebreid! Yvonne van Yvestown, Ankie van Zilverblauw en nu Iris van Irideeen, allemaal bloggers die ik volg en nu heb ik ook een goed beeld van hoe ze wonen, toch altijd leuk om te zien!

  5. Wauw, wat een prachtig huis! Ik ben helemaal jaloers. Het is zo mooi licht allemaal, helemaal mijn smaak, tof! :)

  6. Anne

    Hier kan ik alleen maar jaloers van worden. Wat een prachtig groot huis en alles past zo mooi bij elkaar!