Thuis bij Marjolein van VanDieDingenDus

Vier jaar geleden begon ik de categorie Thuis bij… waarin ik woonbloggers vragen stelde en we door foto’s een kijkje in hun huizen namen. Met een nieuw Eenig Wonen besloot ik om deze leuke binnenkijkers nieuw leven in te blazen. Want eerlijk is eerlijk, wie houdt er nu niet van binnengluren bij een ander? We trappen af met Marjolein  van de woonblog VanDieDingenDus. Ik ken Marjolein persoonlijk en bezocht kortgeleden haar mooie huis om te kijken hoe een gietvloer er in het echt uitziet. Eenmaal binnen dacht ik, dit interieur moet de eerste nieuwe binnenkijker zijn!

woonkamer5

Marjolein (29) en haar vriend Bas (33), wonen samen met hun twee katten in een prachtige tussenwoning aan het water, het huis was liefde op het eerste gezicht. Het is een split level woning met ramen van vloer tot plafond. Marjolein is maatschappelijk werker. Marjolein en Bas omschrijven hun woonstijl als vintage & modern industrieel. Zo combineren ze een moderne lichte gietvloer met een vintage kleed voor extra warmte. Ze houden van unieke dingen en natuurlijke materialen zoals beton en hout.

woonkamer3 woonkamer2Van de woonkamer kun je met een trappetje naar de leefkeuken, wat de woning erg speels maakt, de leefkeuken is de meest favoriete plek in huis van Marjolein. In hun vorige huis was de keuken apart van de woonkamer ‘een stuk minder gezellig. Toen we in dit huis trokken wilde ik graag een grote tafel waar we met veel mensen aan konden zitten. En dat is gelukt! Het gebeurd nu dan ook regelmatig dat we met vrienden en familie niet op de bank ploffen maar gezellig aan de eettafel zitten.’ Vanuit de leefkeuken hebben ze uitzicht op de woonkamer, de tuin én het water. ’S Ochtends een kop koffie met uitzicht op het water verveeld nooit, volgens Marjolein.

keuken2 keuken3 keuken01Marjolein haalt haar interieurinspiratie vooral uit woonbladen en instagram en pinterest. Ze is zelf ook erg actief op instagram. (Zeker even volgen!) Ze kan uren plaatjes kijken en zich vergapen aan prachtig ingerichte huizen van anderen, daarvan krijgt ze de kriebels om zelf ook dingen te veranderen in huis. Het favoriete item in huis is een enorme bonsai boom van 30 jaar oud, een aanwinst voor de woonkamer. Door de verhuizing liet hij al zijn blaadjes vallen, maar nu komt de boom gelukkig weer in bloei. Ook erg blij zijn ze met de betonlookmuur, die ze nooit zullen overschilderen.

woonkamer1 woonkamer4Op mijn vraag naar wat haar woonwensen zijn antwoord Marjolein dat er altijd wat te wensen valt. Als ik al die mooie woonbladen bekijk zou ik elke week wel wat anders willen. De kunst is tevreden zijn met wat je hebt en creatief met spullen omgaan. Als je een vaas of krukje een tijdje in de kast zet, lijkt hij met een paar maanden weer als nieuw.’ Maar dan gaat ze los, een mooie open kast in de woonkamer op de plek waar nu de trolley staat, mooie barkrukken voor in de keuken en een grotere bank staan op haar wishlist.

Marjolein woonwinkelt het liefst bij Loods 5, Neef Louis, webwinkels, de kringloop en marktplaats. Volgens haar moet je bij het uitzoeken van woonitems een beetje creatief zijn. Zo komen de boomstammetjes gewoon van een hovenier die ze voor hen gezaagd heeft en de ‘dode dieren’ op het tv meubel en vlinders aan de muur heeft Bas vroeger verzameld en hebben we aangevuld met dingen die we op marktplaats en veilingsites vonden. Goed kijken dus! Als stylingtip wil Marjolein meegeven om niet alle trends klakkeloos over te nemen, maar zelf na te denken over wat je mooi vind. En maak je interieur persoonlijk. Bijvoorbeeld door foto’s of verzamelde spullen van reizen een mooi plekje te geven.

Wat vind jij van het interieur van Marjolein en Bas? En zijn jullie ook zo blij om vanaf nu weer binnen te kijken in andere huizen? Ik wel! Bedankt voor deze mooie aftrap Marjolein!

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. ikkie

  Prachtig prachtig! Ik ben ze gelijk gaan volgen op instagram :)

  |
 2. Wat een heerlijk huis en prachtig ingericht!

  |
 3. des

  heel mooi marjolein!

  |
 4. Esra

  Het is een leuke stijl toegegeven maar het is zo voor de hand liggend. Ik bedoel het is zo gewoon en niet verassend. De opstelling, de kleuren, de accessoires, de materialen combinatie en de meubels. Maar het is zeker mooi dus niet een nare reactie dit.

  |

Comments are closed.