Thuis bij Martine

thuis-bij-martine
Martine (45) is eigenaresse van woonblog Martine’s blog. Ze woont samen met haar man en drie kinderen in een heerlijk ruim familiehuis. Samen met haar man runt Martine een mediabedrijf, waar ze de administratie op orde houdt. Op haar blog en via instagram deelt Martine de mooiste detailfoto’s van haar huis.


SAM_2933SAM_2901IMG_5654IMG_0773martine1Martine’s woonstijl is eigenlijk niet in één woord te omschrijven, ze noemt het zelf modern met een persoonlijke twist. Haar huis moet vooral leefbaar en gezellig zijn, maar niet te vol. Ze houdt van mooie dingen, dat kan design zijn, maar ook kringloop. De laatste jaren komt ze minder bij de kringloop, iedereen heeft het een beetje ontdekt en daar worden de prijzen op aangepast. Dat is jammer. Ze heeft een mix van oud en nieuw, kringloop en designstukken door elkaar. Als voorbeeld geeft Martine de keuken; hier staan een oude teakhouten tafel, designstoelen en een oude klepbank bij elkaar. Ze houdt van rust, ook in haar interieur. De basis bestaat uit bruin, grijs en zwarttinten wat Martine aanvult met kleur in bijvoorbeeld de kunst, kussens en vazen.

keuken3IMG_6951keukenSAM_2411SAM_3073Martine heeft meerdere favoriete plekken in huis. Overdag (als ze thuis is) is dat de keuken, ’s avonds gezellig in de tv-hoek met koffie binnen handbereik of later op de avond in de werkkamer. Haar inspiratie haalt Martine uit tijdschriften, blogs, instagram. Martine: ‘Ik heb een nare eigenschap, om altijd teveel magazines te willen lezen. Als een speurhond ga ik daar doorheen’.
Ik vind het altijd leuk om te weten wat iemand in zijn rommellade heeft liggen. Sommige mensen hebben geen rommellade (hoe kan dat?), maar Martine gelukkig wel! ‘In mijn rommellade ligt echt van alles; kaarsjes voor verjaardagstaarten, reservelampen voor de fietsen, elastieken, pennen, papier, steeksleuteltjes, batterijen, viltjes. Eigenlijk een doorn in het oog, maar daar is de rommellade voor’.

SAM_2897SAM_3390martineSAM_2615SAM_2525Wat haar huis nooit in zal komen zijn nepplanten. Of nietszeggende dingen, daarmee bedoelt Martine spullen die op een bepaald moment erg trendy zijn. Ze ziet haar interieur graag een beetje anders dan anders, maar wel met beleid. Wat haar huis nooit meer uit gaat zijn de keramieken pinguïns van haar moeder en heel persoonlijke spullen.

IMG_6698woonkamerIMG_3388IMG_0474Martine is geen impulsieve koper, iets moet zinvol zijn. Als ze shopt doet ze dit meestal online. Ze gaat er niet vaak op uit, ze moet ergens tegen aan lopen of het al lange tijd in haar hoofd hebben. Bij Loods5 woonwinkelt Martine wel graag; ‘Omdat je heerlijk alle styling kunt bekijken. Het is groot en divers’.
IMG_0887IMG_0686IMG_0556IMG_0708

IMG_0143haardDe woontip die Martine graag aan je wil meegeven: ‘Organiseer regelmatig, kijk je spullen na. Je hebt vaak meer in huis dan je denkt. Een bloemetje in een vaas van de Kringloop is vaak al voldoende om het gezellig te maken. En ik houd niet van teveel. Dan vallen je mooie spullen meer op’.

Sinds Martine blogs leest en zelf met een blog is begonnen heeft ze online veel lieve mensen leren kennen. Dat vind ze heel bijzonder, vooral omdat iedereen ook bezig is met interieur en lifestyle. Haar vriendinnen vinden dat ook wel leuk, maar de tic die Martine heeft, hebben zij niet. In het bloggen kan Martine haar passie kwijt. De wereld van blogs, instagram en pinterest vind ze heerlijk inspirerend. Hier kan ik me helemaal in vinden, ik volg Martine graag via instagram, waar ze elke dag mooie foto’s van haar interieur en andere mooie dingen deelt. Een goede inspiratiebron! Bedankt Martine, voor het delen van je foto’s en de antwoorden op mijn vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

  1. Hoi Kaya,

   Zit komt bij de Zitmaxx vandaan. Ik hoop dat het lukt om deze nog te vinden.
   Succes ermee.

   Martine.

 1. Lieve Karin,

  Je hebt er wel wat moois van gemaakt zeg. Enorm leuk!!
  Best gek om je eigen verhaal zo te lezen.
  Hartstikke bedankt Karin en ook voor je compliment!
  Martine X

  1. Wat een lief bericht Martine, jij juist bedankt dat je je foto’s wilde delen en mee wilde doen aan ‘thuis bij…’! Je hebt echt een oog voor mooie details en stylinghoekjes.