Thuis bij Marlous van Planet Fur

Planet Fur
Marlous (31) is de eigenaresse van woonblog Planet Fur. Marlous woont samen met Pim, hun kat Molly en konijnen Haas en Streep (hoe leuk zijn die namen?) in een twee-onder-een-kap woning in Veenendaal. Marlous is ook de uitgever van online magazine Oh Marie! Op Planet Fur deelt Marlous foto’s van haar kleurrijke interieur, tweedehands vondsten, kat Molly en andere mooie plaatjes.

Woonkamer

Blessings nwe pogingIcecreamconeIZithoek detail-1ZithoekMollyRicardoMarlous en Pim verkochten hun vorige huis en woonden toen tijdelijk in een appartement om rustig op zoek te kunnen gaan naar een nieuw huis. Ze verhuisden omdat ze graag wat meer ruimte om zich heen wilden hebben. Ze hadden al bijna besloten om buiten Veenendaal te gaan wonen, toen dit huis onverwachts op hun pad kwam. Ze waren meteen verliefd, ondanks dat het huis van binnen behoorlijk vernieuwd moest worden.

Marlous houd van kleur en omschrijft haar woonstijl als eclectisch. Ze mixt graag oud met nieuw, ruitjes met bloemen en kitsch met strak. Ze houdt van grappige en imperfecte details of interieur items die niet meteen als zodanig aangemerkt worden. (Zie je het ijsje in de foto’s hierboven? Geniaal.)
Vroeger durfde ze zulke dingen niet in huis neer te zetten, maar dat is nu wel anders. Marlous: ‘Nu doe ik dat juist: niets beter dan een interieur dat reacties uitlokt. Een interieur hoeft wat mij betreft absoluut niet serieus te zijn. Liever niet zelfs. Je huis is in principe de enige plek waar je 100% mag doen en laten wat je wil, waarom zou je daar geen gebruik van maken?’ Inspirerende woorden, waar ik het zeker mee eens ben! Haar favoriete plek in huis is de woonkamer, omdat het leven zich grotendeels daar afspeelt. ‘De gezelligste momenten zijn de momenten waarop we samen koffie drinken, eten, een film of serie kijken, samen of met vrienden.’

Keuken

KitcheninenomIKeuken detailKeuken - acc.-1ServiesjeAT 9Marlous is voor haar werk veel online en is daardoor dagelijks omringd door heel veel moois, waar ze haar inspiratie uit haalt. Ook haalt ze inspiratie uit de stedenstrips die ze maakt, door museum bezoeken en het lezen van tijdschriften. Door haar bedrijven heeft ze een heleboel lieve, leuke en creatieve mensen leren kennen, wat misschien wel de grootste bron van inspiratie is.
Over de jaren is haar woonstijl steeds verder ontwikkeld, toen ze in dit huis kwamen wonen had ze het gevoel dat ze beter kon uitwerken wat ze al tijden in haar hoofd had. Marlous heeft zich erbij neergelegd dat ze van een allegaartje aan spullen houd en dat ze nooit in één uitgesproken interieurstijl zal wonen. Marlous: ‘Het klinkt misschien gek, maar het duurde even voordat ik realiseerde dat juist dat samengeraapte mijn stijl is en bij mij hoort.

Eetkamer

AT 1HomeFloranov12Hall nov. 11)Livingroom+dinnertableWat er nooit in haar huis zal komen zijn kersenhoutenkleurige, gefineerde meubels ‘waar ze in de jaren ’90 ongeveer alles mee bekleedden.’ Ook houd ze niet van zware donkere eikenhouten meubels. Maar ze zegt nooit nooit, want veel dingen met een twist zijn wel weer aantrekkelijk om te zien. Wat haar huis nooit meer uitgaat, is de hobbelzebra die Marlous ooit bij de kringloop kocht, haar houten Japanse poppen (kokeshi) en kat Molly. Letterlijk. Molly vind naar buiten gaan eigenlijk maar een noodzakelijk kwaad, dat alleen in de zomer hoeft plaats te vinden wat haar betreft en Marlous respecteert die wens ;)

Streep wil racen II-1De hobbelzebra die het huis nooit meer uit gaat.

 Werkkamer

Studionov2012IVStudionov2012VStudionov2012IIStudionov2012VIWat betreft woonwensen is Marlous na de verandering van haar werkkamer een gelukkig woonmens. Maar nu die kamer is aangepakt is ze bang dat de computerkamer ook weer eens aan wat verandering toe is. Ze is er altijd mee bezig. Marlous woonwinkelt het allerliefst bij de kringloop. ‘Er gaat niets boven de verrassing van een mooie vondst.’ Ook mag ze zich graag vergapen aan designspullen bij een winkel zoals Strand West in Utrecht. Maar Ikea heeft ook vaak goede oplossingen en leuke designs te koop vind Marlous. Ze houd van de Stockholm en PS collecties. Collecties waar een grappige draai aan gegeven wordt. Marlous is erg georganiseerd, waardoor ze niet veel rommellades heeft. Wel kwam ze laatst een la tegen met verdacht veel sleutelhangers en munten uit Denemarken. Maar die zijn zo mooi dat ze eigenlijk een betere plek verdienen volgens Marlous.

Details

Japans borduurwerk IWildwood (1 of 1)SlaapkamerUpwithbirdsCupboard February-1Redoute (1 van 1)IMG_2957CYBII9-10-12De woontip die Marlous graag aan je wil meegeven: ‘Koop niet je hele interieur bij één winkel: je koopt dan een showroom en geen interieur dat persoonlijk is. Hou de stroom aan spullen onder controle door regelmatig op te ruimen. Wij handhaven de regel: voor iets dat erin komt, moet er iets uit. En boven alles: doe wat je wilt, het is jouw huis en als je gelukkig wordt van knalroze muren of een kasteelthema: doen!

Ware woorden! Marlous heeft een heel eigen interieur, waar ik direct in zou willen trekken. Niet genoeg aan het lezen van Planet Fur? Lees dan ook eens Marlous’ online magazine Oh Marie!
Dankjewel Marlous dat je met je prachtige huis op Éénig Wonen wilde staan en voor het uitgebreid beantwoorden van mijn vragen! Ik vind het altijd ontzettend leuk om meer te weten te komen over de mensen achter mij favoriete blogs. Ik ben verliefd op de gele kasten en het fantastische gebloemde kleed. Ook vind ik het erg leuk dat Marlous ook zo van kringloopwinkels afstruinen houd. Wat vind jij van de inrichting van Marlous?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 reacties

 1. Ik vind het kleurige superleuk, maar het is niet te. Het is mooi in balans. Dat hippo-kleed vind ik geweldig.

 2. Wat gaaf! Ik zou er zelf niet in willen wonen, maar ik vind het prachtig ingericht! Heel mooi gedaan :) En je hebt er een leuke post van gemaakt, heel uitgebreid.

 3. Foodloveandhappiness

  Wat een bijzonder huis! En wat een geweldig fornuis zeg! Die wil ik ook wel :)

 4. Prachtige foto’s van een heel persoonlijk en knus huis! En helemaal mee eens: doe wat je wil in je eigen huis!

 5. Dit vind ik een geweldig interieur. Het mixen van stijlen én zo veel kleur vind ik erg goed geslaagd. Het huis straalt een warme huiselijkheid uit.

 6. Lorecreatief

  Ik volg haar blog al een tijdje, maar het is erg leuk om zo eens in één blogpost het hele huis te zien! Wat mooi en vrolijk, veel geel in huis is zo fijn!

 7. Elle

  Wat een ontzettend leuke keuken! Net nu er in ons nieuwe huis eentje besteld mag worden. Druk online aan het zoeken naar zo’n mooi wit fornuis!

 8. Heerlijke blogpost en zo leuk het binnenkijken. Met plezier gelezen en zo herkenbaar meerdere woonstijlen te combineren!

 9. Nikki

  Dit zou mijn huis kunnen zijn, ik vind alles mooi :)
  Ook leuk om te zien dat ik niet de enige ben met zo’n knalgele muur, mensen verklaren me vaak voor gek maar het maakt me zo vrolijk!

  1. Ik vind het erg gaaf als je durft te kiezen voor een gewaagde kleur op de muur! Ik zou ook erg vrolijk worden van een gele muur, maar durf het toch niet helemaal aan.

 10. He Karin,
  Wat een mooie post, ik ken het blog ook. Erg fris met een heel gedreven persoonlijkheid betreft OhMarie.
  Prachtige foto’s en heel leuk interview.
  Ik ben je niet vergeten, ga er gauw werk van maken. (beetje druk met werk en gezin)
  Fijne week!
  Liefs Martine.