Thuis bij Yvonne van Yvestown

Yvestownrond
Yvonne Eijkenduijn (37) is eigenaresse van de Yvestown blog. Yvonne woont samen met Boris in een oud herenhuis uit 1896 in Lommel, België. Ze hebben een kat, BooBoo en drie hennen. Yvonne is opgegroeid in Nederland en heeft gewoond in Amerika, Engeland en Suriname. Ze heeft al heel wat huizen ingericht en is druk bezig met het verbouwen en herinrichten van het huis waar ze nu woont, met haar favoriete kleuren roze en wit. Yvonne is een blogger, fotograaf, stylist en huisvrouw. Haar interieur is terug te vinden in verschillende boeken. Lees verder voor een kijkje in haar pastelkleurige huis.

2579040754_bfec53cba1Het huis van Yvonne.
Voor het prachtige herenhuis woonden Yvonne en Boris in een superkleine tussenwoning, dit huis was even duur als de tussenwoning, waardoor ze voor dit huis kozen. Daarnaast is het een oud en bijzonder huis. Yvonne moet door de verhuizing wel iedere dag een stukje verder rijden, maar dat vindt ze de moeite waard.

Keuken

spons-showler02deco-vegrack03deco-paintcolours03deco-archway01deco-anupdate026995589428_5031245096_bIemand omschreef Yvonne’s woonstijl ooit als ‘Scandinavisch Lief’ en dat vind ze zelf ook een leuke naam voor haar woonstijl. Ze weet niet precies hoe ze deze stijl heeft ontwikkeld. Al vanaf dat ze haar eigen kamer mocht decoreren heeft het er altijd ongeveer hetzelfde uitgezien, met veel wit en pastel kleuren. Haar favoriete plek in huis is de keuken, omdat hij licht en groot is en aan de tuin grenst. Ook vindt Yvonne het leuk om te koken en bakken.

Studeerkamer

deco-circuscurtains04deco-circuscurtains05book-audrey02Haar inspiratie haalt Yvonne uit blogs, buitenlandse woontijdschriften en films.
Op mijn vraag wat er nooit haar huis in zal komen is Yvonne duidelijk: ‘Iets in de kleur paars of oranje, het maakt niet uit wat.’ Ik kan me goed voorstellen dat deze kleuren niet matchen bij alle mooie pasteltinten in het huis van Yvonne. Wat haar huis nooit meer uit zal gaan zijn al haar boeken.

Eetkamer

yvonnes-plate-ledges-1-3361deco-paintcolours01deco-dining03deco-dining02Woonwinkelen doet Yvonne het allerliefst bij Cath Kidston, in Marylebone High Street in Londen, Sissy Boy Homeland en woonwinkel OXO in Den Bosch. Anki uit de vorige ‘thuis bij’ noemde OXO ook als fijne woonwinkel, hier ben ik nu wel erg benieuwd naar! De woonwens van Yvonne is dat het huis ooit helemaal af is en dat ze er dan even van kan genieten voordat ze weer opnieuw gaat verhuizen.

Overige kamers

deco-jielde01bcmakeover02yvestown

4143102067_f7e3fcb293Ook bij Yvonne was ik benieuwd naar wat er in de rommellade ligt, want die heeft iedereen wel toch? Toch? Of toch niet? Yvonne: ‘rommellade, bestaat dat echt?’ Yvonne is heel creatief en haakt de meest fantastische dingen, waaronder dit geweldige kussen dat bij deze op mijn wishlist staat! Ik heb weleens een poging gedaan tot leren haken, maar het was niet echt een succes. Misschien moet ik het nog eens proberen!

Tuin

gar-twochicken02gar-tulips01gar-firstbbq01Wat Yvonne mee wil geven aan anderen op het gebied van styling en wonen is het volgende: ‘Verf altijd al je kozijnen, plafonds en vloeren wit. Want wanneer de zon schijnt woon je gelijk in de gelukkigste plek van de wereld.’ Zelf vind ik een witte basis ook erg mooi, het maakt je huis licht en wit past bij eigenlijk alle andere kleuren. Ik wil Yvonne bedanken voor het beantwoorden van mijn vragen en de toestemming om over haar huis te schrijven. Kijk voor meer mooie foto’s van Yvonne’s huis op haar Flickr pagina. Vind jij de inrichting van Yvonne ook zo mooi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties

 1. Amber-Helena

  Wauw… Dit is echt mijn droom inrichting. Precies alles. Alleen zou ik wel 10 rommellades nodig hebben. Ik ben ook wel benieuwd naar de slaapkamer. Toffe blog heb je trouwens!

 2. Prachtig! Lief ook inderdaad. Vraag me af hoeveel zeggenschap haar partner Boris daar in heeft gehad, want het is best wel vrouwelijk. Mijn wederhelft heeft lang niet altijd dezelfde smaak als ik en een sterke mening, dus bij ons is het wel compromissen sluiten en ik kan jammergenoeg lang niet altijd zomaar mijn gang gaan! Maar goed, zo kom je soms ook weer tot spannende oplossingen. Leuke blog trouwens! Heb ik gebookmarked.

  1. Leuk dat je me volgt! Je moet maar net een man treffen die het allemaal wel prima vindt, maar net wat je zegt, van compromissen sluiten kan ook wat moois komen en dan heb je echt een inrichting van jullie beiden!

 3. Yves’ style is fantastisch. Heerlijk licht met betoverende pastels. Niet verwonderlijk dat zoveel mensen er verliefd op zijn.

 4. Liliane

  Prachtig dit! Een droomhuisje.
  Ook heel leuk om te lezen dit artikel :)!