#vaasjeshoarder happiness droomvaas

Op instagram claimde ik mijn eigen hashtag voor mijn vazen verzameldrang #vaasjeshoarder want als er iets is dat ik kan blijven kopen dan zijn het vaasjes. Al een tijd zocht ik naar een droomvaas. Ik vertelde je onlangs over mijn favoriete vaas en de zoektocht naar een andere versie daarvan. En ik heb heugelijk nieuws te vertellen, the vase is mine! #vaasjeshoarder happiness :D

Hella Jongerius in het wit

Van weinig dingen word ik zo blij, als van het toevoegen van een nieuwe vaas aan mijn immer groeiende collectie. Het toevoegen van mijn droomvaas is extra tof. De verzameldrift begon met de roze Hella Jonsberg van IKEA, ik schreef ‘Mijn liefde voor vazen begon met deze vaas en hoewel het geen afsluiter zou zijn, zou de witte vaas een hoogtepunt zijn in mijn verzameling.‘ Hallo hoogtepunt! Na heeeeeel lang zoeken kwam ik dan onlangs eindelijk de witte variant tegen, hij was nog niet gereserveerd én redelijk in de buurt. Al vaker kwam de vaas wel voorbij, maar hij was eigenlijk altijd al gereserveerd, te koop aan de andere kant van het land of met een onredelijke prijs. Ja, ze zijn gewild, maar jeetje zeg. Deze was ook geen koopje, maar ik zie het maar als een investering die zijn waarde zal behouden. Al betwijfel ik of ik deze beauty ooit van de hand zal doen.

Ik haalde de vaas op in Zwolle, bij een leuk jong stel dat ging verhuizen en hun halve inboedel te koop had aangeboden. Het was haar vaas, maar ze gingen verhuizen naar een nieuwe woning en de inrichting moest meer van hen tweeën worden. Hij vond de vaas afzichtelijk. (daar begrijp je toch niets van?) Bij het te koop zetten waren ze verrast door de hoge biedingen, want ‘het is een vaas, tweedehands én van IKEA’. Hij had gedacht er niet meer dan vijf euro voor te kunnen vragen. Heerlijk toch? Uiteindelijk verliet ik met 80 euro minder, maar mét droomvaas hun woning en wenste ze veel succes met de verhuizing. Ik wikkelde de vaas in een fleecedeken en zette hem met de autogordel stevig vaas. In bochten hield ik hem voor de zekerheid vast met één hand en zo kwam hij ongeschonden thuis aan, waar hij werd herenigd met z’n roze zusje.

De vaas is voorzien van een gaatjespatroon van bloemen, online zag ik al ideeën waarbij de gaatjes zijn gebruikt om te borduren op de vaas, zo creatief! Ook bij deze vaas varieert het patroon rondom, zodat je kunt kiezen voor een smalle band van gaatjes, of een volledige bloemenpracht. Doordat de vaas wit is, past hij in elk interieur. Ik hoop dat ik nog heel lang kan genieten van deze vaas, net als bij de roze variant, kan ik me niet voorstellen dat ik hier ooit op uitgekeken raak. Na zo lang zoeken, is vinden echt een groot geluk!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Save

7 reacties

 1. Mieke

  Wat leuk voor je! Hij staat prachtig in je huis! :-)

  |
  1. Dankjewel! Ben er super blij mee!

   |
 2. Wat tof zeg!! Ook mijn favoriet hoor (en heb er ooit ook een blogpost aan gewijd haha). Bij mij ging het met de aankoop van de roze exact hetzelfde. Mensen die geeeen idee hadden van de waarde van hun “lelijke” Ikea vaas. Goede score!

  |
  1. Er zijn vast mensen die zo’n vaas gewoon naar de kringloop brengen of zelfs weggooien, ze moesten eens weten!

   |
 3. Lesley

  Ooh hij is zo mooi :) Wat tof dat je hem hebt! Gefeliciteerd!

  |
 4. Pingback: Woonwensen woonkamer, deze dingen wil ik veranderen - Eenig Wonen
 5. Pingback: Mijn lievelings interieur aankopen in 2017 - Eenig Wonen

Comments are closed.