De veelzijdigheid van een houten bankje

Na tijden vond ik het houten bankje dat ik zocht voor in de badkamer. Dat je een houten bankje ook op veel andere plekken in huis kunt gebruiken, laat ik je vandaag graag zien. Zo’n houten bankje is erg veelzijdig, van badkamer tot slaapkamer, hal en woonkamer. Ik geloof dat ik nog een extra bankje nodig heb!

Houten bankje in de badkamer

badkamer-wastafel-bankjehouten-bankje-badkamerDe reden waarom ik dit houten bankje kocht, was om hem in de badkamer te gebruiken. Daarna bedacht ik al snel waar ik het bankje nog meer zou kunnen neerzetten. Dat bleek op heel veel plaatsen te kunnen, zoals je hieronder zult zien. Mijn hele badkamer zie je hier.

Houten bankje als bijzettafel in de slaapkamer

houten-bankje-slaapkamer detailAlleen al in de slaapkamer kun je het bankje op meerdere manieren gebruiken, als handig bijzettafeltje zoals hierboven, als nachtkastje of achter je bed. Als bijzettafeltje heb je wat extra afzetruimte zodat je je kleding klaar kunt leggen op het bankje in plaats van op de grond (schuldig). Ook handig om een tijdschrift of boek op te bewaren als je graag voor het slapen leest.

Houten bankje achter het bed

houten-bankje-achter-bed achter-bed-houten-bankjeEen bankje achter het bed kan dezelfde functie hebben als naast het bed, maar het staat wel heel anders. Een langere bank zou hier nog mooier staan. Gebruik het om kleding op te leggen, een lekker warm plaid voor de koudere nachten of als extra decoratieplekje.

Houten bankje als nachtkastje

houten-bankje-als-nachtkastje nachtkastje-houten-bankje detail-nachtkast-bankjeÉén van mijn favorieten: het houten bankje als nachtkastje. Met meer dan genoeg plek voor je nachtlamp, een glas water en je wekker. Er is nog plaats voor wat decoratie of je leesboek. Door dozen onder het bankje te zetten kun je dingen bewaren waar je niet de hele tijd naar wilt kijken, maar die wel handig zijn om binnen handbereik te hebben. Voor mij onmisbaar zijn opschrijfboekjes naast het bed, voordat ik in slaap val schiet me altijd van alles te binnen.

Houten bankje in de hal

houten-bankje-in-de-gang houten-bankje-halIk denk erover om voor de hal sowieso nog een ander houten bankje te kopen! Ik vind dit echt heel leuk staan, het neemt niet al te veel ruimte in en ik kan zonder al te veel moeite bij de meterkast. Je kunt makkelijk je schoenen aantrekken door op het bankje te zitten en eronder of erop is ruimte voor je winterspullen zoals sjaals en oorwarmers. Je kunt altijd extra opbergruimte toe voegen met mandjes of dozen, ideaal.

Houten bankje in de keuken

houten-bankje-keukenZelfs in de keuken kun je een bankje neerzetten. Zoals ik het heb gestyled is het meer voor de sier, maar dit kan ook op een meer praktische manier. Als je eettafel niet in de buurt van de keuken zit, kan een bankje ook een fijne plek zijn voor iemand om bij je te komen kletsen terwijl je aan het koken bent. De snijplank onder het bankje is een DIY idee en bekijk je hier.

Houten bankje naast de bankstel

houten-bankje-naast-bank houten-bankje-naast-de-bankHandig als extra bijzettafeltje, zo’n houten bankje naast je bank. Je kan lekker in de hoek zitten en hoeft niet op te staan om je mok koffie en chocoladereep te pakken. Ook een fijne afzetplek voor je boek en een gezellig plantje.

Houten bankje achter de bank

houten-bankje-plantentafeltje houten-bankje-achter-bankAchter de bank is ook een optie, zo leuk je dit anders saaie aanzicht van de bank wat op. Ik stylde het als plantentafeltje, maar ook hier kun je alle kanten op. Naast deze ideeën kun je nog veel meer met een houten bankje, wat dacht je van een bankje als salontafel of als zitplaats aan de eettafel? Ik ben in ieder geval helemaal fan van houten bankjes en begin mijn jacht op een extra bankje. Een soortgelijk bankje vind je hier.

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

12 reacties

 1. H*

  Wat een leuk artikel, wat heb je er veel werk van gemaakt! Ik droom van een huisje waar ik de ruimte heb om iets te verplaatsen, haha.

  |
 2. Nu wil ik ook een houten bankje ;) Wij hebben een oude houten strijkplank achter de bank staat – met accessoires en een spiegel erop. Een beetje hetzelfde idee als het bankje dus!

  |
  1. Dat klinkt ook erg leuk Jessie, je moet echt een bankje nemen, hij kan overal :P enne, leuke blog heb je, je hebt er een volger bij :)

   |
 3. Wat super leuk dat je zo over het bankje schrijft en foto’s maakt. Leuke blog dankje!

  |
  1. Dankjewel Sharon! Met liefde gedaan.

   |
 4. Mir

  Erg leuk! Maar waar heb je het bankje vandaan?

  |
  1. Het was een gelukstreffer, een showroommodel in een woonzaak, ik heb helaas verder geen idee welk merk o.i.d.. wWel jammer, want ik wil er nog 1.

   |
 5. Wat een tof bankje zeg! Zelf wilde ik heel graag zo’n houten bankje in de hal of de badkamer, maar zoals ik het nu bekijk kan zoiets op bijna iedere plek in huis. Dat wordt nog kiezen (én het perfecte houten bankje scoren, haha)! ;-)

  |
 6. Eva

  Ik ben echt een sucker voor zulke bankjes of krukjes, zo gaaf en veelzijdig. Deze is ook echt heel mooi :)

  |
  1. Oja krukjes zijn ook geweldig! Maar met een bankje kun je nog net iets meer.

   |
 7. Silvie Callewaert

  Hoe kom je erop! Telkens een andere look op zoveel plaatsen in je huis. Leek me wel wat werk voor jou om te doen! Erg creatief en opnieuw mooie foto’s. Dankjewel!

  |
  1. Het hield me een dagje van de straat ;) Maar dit soort dingen die wat extra tijd en moeite kosten vind ik juist het allerleukste om te doen!

   |

Comments are closed.