Dingen in huis die ik de komende tijd wil veranderen

Een interieur is nooit af. Helemaal niet als je er zo gek op bent als ik. Ik verander niet vaak dingen in huis, als ik iets mooi vind blijft dat over het algemeen lang zo. Ook verplaatsen van spullen is niet zo mijn ding. Nu ik hier alweer bijna drie jaar woon begint het toch een beetje te kriebelen. Er zijn een paar ruimtes en meubels die ik graag anders zou zien. Met sommige van deze veranderingen ben ik al begonnen of ik ga er binnenkort mee aan de slag. Het leek me leuk om je hier over te vertellen en vervolgens op de hoogte te houden naarmate de veranderingen in huis vorm krijgen.

Nieuwe stoelen rond de eettafel

In 2014 kocht ik mijn felbegeerde Eames DSR stoelen, vier stuks met een witte zitting en metalen onderstel. Hoewel ik toen schreef dat ik me niet kon voorstellen dat ik er ooit op uitgekeken zou raken, is dat vijf jaar later helaas toch wel het geval. Nog steeds vind ik deze stoelen eigenlijk een heel mooi uiterlijk hebben. Rustig, strak en mooi rond en organisch vormgegeven. Het onderstel is voor mij de reden dat ik ze niet meer geweldig vind. Zilver is niet mijn ding. Alles in huis is goud, messing, koper of zwart (tenzij ik er geen eigen keuze in had; de afzuigkap, greepjes in de keuken en de deurklinken, die me allemaal een doorn in het oog zijn). Ook loop ik ertegen aan dat in mijn huidige woning, waar zowel de vloer als de meeste muren wit zijn, vier witte stoelen aan een ook al witte tafel iets teveel van het goede is. Mijn plan is om de vier witte Eames DSR stoelen te verkopen en te vervangen door vier verschillende stoelen. Stoelen met iets meer kleur en een onderstel van hout, zwart, wit of warm metaal. Een tijdje terug kocht ik al de OMG stoel in roze velours van Zuiver. En sindsdien ben ik op zoek naar andere waardige vervangers.

Mini make-over hal

Laatst had ik de deur tussen de woonkamer en de hal open staan en keek ik vanaf de bank naar de hal. Daar spotte ik een hoekje dat wel iets meer aandacht kan gebruiken. Helaas kan ik er maar geen goede foto van maken door het tegenlicht van de voordeur dat tegelijk de enige lichtinval is. Je moet het dus doen met een beschrijving: naast de voordeur zit een stukje muur van zo’n 40cm en daarnaast zit de deur naar het toilet. Ik wilde altijd al iets anders met dat stukje muur, het stucwerk is er niet zo glad gelukt en daar erger ik me aan. Heel lang dacht ik aan een spiegel die de hele wand zou bedekken, maar om jezelf daar daadwerkelijk in te kunnen zien, zou je tegen de muur direct naast de voordeur gedrukt moeten staan. Niet echt praktisch. Toen ik zo op de bank zat te kijken bedacht ik dat het muurtje behangen heel tof zou kunnen zijn. Want ik vind het best saai, zo’n hele witte wand. Ook al is de hal verder niet echt saai te noemen door de roze tegels en muur aan de andere kant. Ik zie het al helemaal voor me dat er op het minimuurtje tussen de voordeur en de deur van het toilet een behangetje komt te hangen en om het af te maken zou ik ook graag de voordeur en de kozijnen zwart willen verven.

Een dichte kast bij de koffiehoek

In de keuken is ruimte over naast de kast. Dat had ik van tevoren zo gepland, om daar een koffiehoekje te kunnen maken. Dat zou weer een apparaat op het aanrecht schelen. Nu staat daar een Vittsjö stellingkast van Ikea. Een eenvoudige strakke kast die precies goed past. Sinds ik de keukenmuur donkergroen heb geschilderd, wil ik wat anders. Een dichte kast, die ik in dezelfde kleur groen wil schilderen. Dat zou veel rustiger ogen. Met een dichte kast is er ook minder stof overal en kan ik er bijvoorbeeld keukenapparaten in opbergen die ik niet vaak gebruik en een stukje voorraad. Al maanden kijk ik hiervoor rond in kringloopwinkels, maar nooit vind ik een kastje dat ik mooi vind en wat de goede hoogte heeft. Binnenkort ga ik naar Ikea om daar een kast te kopen, het gaat de simpele houten kast die Ivar heet worden.  Het voordeel is dat deze van onbehandeld hout is en ik hem dus zo in de lak kan zetten en ook kan ik deze op precies de goede hoogte aan de muur hangen.

Een andere kleur op het toilet

Op instagram en bij andere woonbloggers zie ik steeds vaker de kleur rich butterscotch gebruiken (het nieuwe spiced honey I guess). Zo’n warme kleur begint me steeds meer aan te spreken. Een dergelijke kleur lijkt me best een mooie toevoeging in mijn huis, naast het wit, roze en groen. Het lijkt me leuk om een soortgelijke kleur in het toilet toe te voegen. Die is vrij licht door de witte tegels en muurkleur. De muren zijn nu een soort ijsblauw, meer warmte toevoegen met kleur lijkt me mooi. In de patroontegels op de vloer zit ook een beige achtige tint verwerkt, dit wil ik terug laten komen op de muur boven de tegels. Binnenkort ga ik met een tegeltje naar de bouwmarkt om er een kleur bij te zoeken die overeenkomt met de vloertegels.

Een kolomkast in de badkamer

Naast mijn badkamermeubel staat een trolley, handig, maar ik ervaar hetzelfde probleem als met de open kast in de keuken. Het oogst snel rommelig (zo mooi gestyled als dit is het zelden) en het vangt stof. Ook vind ik het in deze ruimte niet zo handig met stofzuigen en dweilen, ook al rol je hem zo van z’n plek. Graag zou ik de trolley willen vervangen door een kolomkast met een deur. Het liefst één die aansluit bij de walnoothoutkleur van de spiegel, maar dit kan ik online niet vinden tegen een betaalbare prijs. Met een houtkleur breng je meer warmte in de ruimte, maar waarschijnlijk moet ik uitvallen naar wit vanwege mijn budget. Of nouja, ik koop eigenlijk liever een mooie eetkamerstoel die wat duurder is dan een nuttige, saaie kast haha. Die verhuis je ook niet mee in de toekomst, dat voelt voor mij dan ‘zonde’ om veel geld aan uit te geven.

Ik ben benieuwd welke verandering in huis ik het eerste waar zal maken!
Update: In deze blogpost kun je zien wat er allemaal veranderd is.

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

Deze blogpost bevat een affilatelink, naar de roze stoel. Als je iets besteld via zo’n link, krijg ik er een klein beetje geld voor. Het heeft geen invloed op de prijs die je betaald, maar je brengt mij een paar cent dichter bij veranderingen die ik in huis wil maken.

5 reacties

 1. Fijn om je woondromen op een rijtje te zetten, zo worden ze veel concreter en het geeft ook een duwtje in de rug om er echt wat mee te doen. Ik ben heel benieuwd hoe je toilet gaat uitpakken!

  |
  1. Absoluut, de eerste bouwmarkt om deze dingen te realiseren is al bezocht! Lijkt me ook zo leuk om het eindresultaat te delen en mensen mee te nemen in het hele ‘hoe zoek je nieuwe stoelen’ gebeuren enzo!

   |
 2. Haha grappig, 5 jaar geleden (of misschien nog wel langer?) was ik ook helemaal weg van die stoelen van Vitra. Maar nu vind ik het ook niet meer zo boeiend. Al hebben we wel een soort look-a-like, ofja: ook kuipstoeltjes maar dan met rechte pootjes en in een groene kleur. Gelukkig is het design en kun je het vast nog voor een mooi prijsje verkopen.

  Geweldige tegels trouwens op de vloer van je toilet. Echt heel mooi!

  |
  1. Ik sluit niet uit dat er 1 Vitra stoel terugkomt, met een houten onderstel. Maar ondertussen heb ik ook zoveel andere designstoelen op mijn wensenlijstje staan! Dat wordt nog moeilijk kiezen. Dat zul je wel herkennen met je eigen design-zoektocht :) Leuk om dat te volgen! Het is inderdaad een groot voordeel dat ik waarschijnlijk wel een leuke prijs kan vragen voor de stoelen.

   |
 3. Ik vind het ook altijd zo heerlijk om met interieur bezig te zijn. Ik kan op een dag wakker worden met een ‘geniale ingeving’ (vind ik zelf dan;-)) en dan ga ik er het liefst direct mee aan de slag;-) Ik vind de tegeltjes op de vloer in je toilet trouwens erg mooi.

  |

Comments are closed.