Vertrouwen in 2018

Gelukkig nieuwjaar! Op een jaar vol mooie momenten, goede gesprekken, veel lachen en veel liefde en samenzijn. 2017 was niet helemaal mijn jaar, zo’n nieuw begin op 1 januari voelt dan ook erg fijn!

Vorig jaar begon ik met een ‘woord voor het jaar’, iets waar je op wilt focussen of meer van wilt doen in het nieuwe jaar. Mijn woord voor 2017 was genieten, iets wat ik volop heb gedaan en wat een fijne tegenhanger was van de onzekere periodes die dit jaar toch wel overschaduwden. Ik zei vaker ja tegen uitnodigingen en had misschien wel mijn meest extroverte jaar ooit -voor een introvert. Ik probeerde nieuwe dingen, ging twee keer op vakantie naar het buitenland met vriendinnen (Faro en Valencia) en een weekendje naar Maastricht met lieve moeders. Op die tripjes kijk ik met veel plezier terug. Ik maakte nieuwe vrienden en werd over het algemeen wat losser. Een ontwikkeling die ik hoop voort te zetten! Ik maakte veel klussen in huis af en het word steeds meer zoals ik het voor ogen heb. Ik voel me ontzettend goed in dit huis en in deze buurt. Het is echt mijn basis waar ik me ontzettend thuis voel.

Vertrouwen verloren

Gelukkig gebeurden er geen heftige dingen, iedereen die ik liefheb is alive and well, toch stond 2017 in het teken van onzekerheid op allerlei vlakken. Zo was het maanden onzeker of ik mijn baan zou houden, waardoor ik constant een gevoel van stress had en ik twijfelde over wat voor werk ik dan zou willen doen. Uiteindelijk kon ik gelukkig blijven werken, maar ik moest wel afscheid nemen van veel lieve collega’s. Ik had last van allerlei lichamelijke klachten, viel onverklaarbaar kilo’s af. Mijn eetlust was/is compleet verdwenen, mijn menstruatie bleef uit, ik was  ontzettend moe en wat al niet meer. Ik maakte me veel zorgen, want het lukte me niet om mijn gewicht op peil te houden of te krijgen. Uiteindelijk kwam er na een reeks onderzoeken uit dat ik PCOS heb (verminderde vruchtbaarheid) en een ernstig B12 tekort had. Gelukkig niets ernstigs en goed te behandelen (het B12 tekort dan), maar ik was het vertrouwen in mijn lichaam helemaal kwijt. En dat had echt veel invloed op de rest, ik kon me niet meer goed concentreren op mijn werk, had weinig energie en was over het algemeen wat minder positief. Ik begon in mei aan een opleiding interieurstyling van acht maanden, die ik op 12 december afrondde. Het was pittig om elke week naar de les te gaan en het huiswerk te maken tussen alle onzekerheid door, maar ik ben blij dat ik het heb gehaald! De timing was niet helemaal handig en eigenlijk was het net iets te veel op mijn bord, daardoor stond het bloggen afgelopen jaar ook op een laag pitje.

Vertrouwen herwinnen

Geen goede voornemens hier, maar een nieuw woord voor het jaar. Mijn woord voor 2018 is vertrouwen.

 • Ik wil het vertrouwen in mijn lichaam weer terugvinden. Beter voor mezelf zorgen, met regelmaat bewegen en eten. Op de rem trappen bij stress. Om hulp vragen als dat nodig is. Ontspannen als dat moet. Wat liever voor mezelf zijn, mezelf wat vaker trakteren op een mooie bos bloemen of een massage. Gewoon, wat beter naar mijn lichaam luisteren en daar naar handelen.
 • Leren loslaten. Dingen die ik toch niet kan veranderen accepteren. Mensen loslaten als dat beter is voor mij of voor diegene. Maar ook vertrouwen op mensen, de juiste personen dichterbij laten komen en mezelf meer openstellen naar anderen toe.
 • Vertrouwen dat als iets niet gaat zoals ik had gehoopt of gewenst, dat dat voor het beste is. Dat ik ervan kan leren en groeien.
 • Vertrouwen dat er veel moois in het verschiet ligt: mooie mensen, mooie momenten, genegenheid en liefde, goede gesprekken en fijne vakanties. Ik ben benieuwd wat meer vertrouwen mij brengt.

Bloggen

En die blog dan? In 2017 lukte het me niet om met regelmaat te bloggen. In het begin had ik daar moeite mee, maar het is heel prettig om de vrijheid te nemen om te bloggen wanneer het lukt en wanneer ik dat wil, in plaats van te bloggen omdat het ‘moet’. Ik word er een gelukkiger mens van om moois te delen op mooie momenten. Ik denk dat er beter 10 mooie blogs online kunnen komen in een jaar dan heel veel om maar ‘aanwezig’ te zijn en blijven in het blogwereldje. Er komt dit jaar een nieuwe layout, want ik heb zin in een frisse start. Ik heb er alle vertrouwen in dat de mensen die mijn stukjes graag lezen dat zullen blijven doen. Bedankt voor het volgen, het lezen, je reacties, mails en het liken op instagram. Bedankt voor je vertrouwen!

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram, vind ik leuk!

8 reacties

 1. Luna

  Een heel gelukkig en gezond 2018 :-)

  |
  1. Ik wens jou hetzelfde Luna! Op een mooi jaar!

   |
 2. Melissa

  Ik wens je het allermooiste voor dit jaar, met bergen vertrouwen!

  |
  1. Dankjewel Melissa, de beste wensen voor het nieuwe jaar! :)

   |
 3. Lesley

  Wat een mooie blog, ik zal zeker blijven lezen, vind het zo leuk je te hebben ontdekt. Ik wens je een gezond 2018 toe. En, nog gefeliciteerd met het afronden van je opleiding!

  |
  1. Dat vind ik leuk om te lezen Lesley, bedankt voor het blijven lezen!

   |
 4. Esra

  Veel geluk voor jou! X Esra

  |
 5. Laila

  Ik zal zeker blijven volgen :) Een gelukkig en gezond jaar toegewenst!

  |

Comments are closed.