Mijn woonkamer, een nieuw kijkje. Less is… laat maar

Zo af en toe blader ik eens terug in mijn blogartikelen en zo kwam ik tot de conclusie dat het hoog tijd is voor een nieuw kijkje in mijn woonkamer. Op mijn instagram kun je goed bijhouden hoe mijn interieur zich ontwikkelt. Maar als je het laatste blogartikel van even na de verhuizing moet geloven, woon ik ontzettend minimalistisch. Ha! Mensen die mijn interieur kennen kunnen je vertellen dat het eerder andersom is. Vandaar een ander, recent, kijkje in mijn woonkamer.

Mijn woonkamer. Less is… laat maar

Ik weet dat het tegen de ‘interieur regels’ in is, overal in huis kleine prutjes. Dat je beter een paar grotere items neer kunt zetten dan een verzameling kleine, less is more. Maar ik houd van veel, kleine prutjes én van verzamelen. Less is… laat maar. Ik heb het echt wel geprobeerd, maar ik word er gelukkig van als ik mezelf omring met alles wat ik mooi vind. En zo zul je zien dat er in de basis weinig is veranderd de afgelopen negen maanden, maar minimalistisch kan ik het niet meer noemen :) Ik heb niet zo’n veranderdrang Als iets goed en op zijn plek staat, dan staat het. Wel voeg ik graag toe, of wissel ik eens een vaas om met een ander exemplaar. Het enige wat ik nog graag wil veranderen in de woonkamer is de bank, mijn hoekbank met een bruin/grijze kleur staat voor de raampartij en dat vind ik zo zonde. Hoewel hij heerlijk zit. Het liefst koop ik een driezitsbank in een kek kleurtje, maar dat is voor de toekomst. Ook twijfel ik nog over het toevoegen van een behangetje, misschien achter de eettafel? Heb jij last van veranderdrang in huis, of blijft alles ongeveer gelijk?

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

21 reacties

 1. Mooi hoor!

  |
 2. Leuk om te zien! Mag ik vragen waar je die rotanmand hebt gekocht waar die plant in staat? Thanks!

  |
  1. Zeker, die mand is van Karwei.

   |
 3. Mooi kijkje. Ik ben erg fan van de groen-goud combinaties die je maakt. Ik heb nu voor het eerst ruimte om dingen te verplaatsen en alleen van het idee geniet ik al. Maar omdat ik nog in de fase ben van ‘yes, een opgehangen handdoekenrek’ zijn het nu vooral kleinere dingen als een plant of een stoel die zich door het huis bewegen.

  |
 4. Je hebt een heerlijk huis! Volgens mij zijn er geen regels over prutjes en minimalisme, het belangrijkste is dat jij er blij van wordt!

  |
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens!

   |
 5. Luna

  Ik word altijd weer blij als jij een nieuwe blogpost hebt. Keep them coming ;-)

  |
  1. Dat is lief, dankjewel! Maakt me blij :D

   |
 6. Volgens mij komen heel veel mensen terug op het minimalisme. Maar als je eerst alles weg hebt gedaan om zo minimaal mogelijk te leven, heb je opeens weer een hoop ruimte om nieuw te kopen, lijkt me :p

  Mooie vitrinekast heb je trouwens! Onze zoektocht naar een mooie vitrinekast voor onze cocktailglazen is tot zover erg moeizaam…

  |
  1. Ik kan me wel voorstellen dat het fijn is om weinig spullen te hebben, maar bij mij past het niet. De vitrinekast is van HKliving, ik kon ook geen enkele andere vinden die ik mooi vond. Hij is ook in het zwart verkrijgbaar.

   |
 7. Lesley

  Ik vind het leuke hoekjes zo met de spulletjes die je hebt gegroepeerd.
  Hier blijft veel redelijk hetzelfde. Ik varieer met vaasjes, bloemen en kaarsjes. Geeft een leuke variatie zonder heel veel kosten vind ik :)

  |
 8. Martine

  Wij wonen sinds begin mei in onze nieuwe woning die een (heel) stukje kleiner is dan onze vorige woning.
  Het huis is eerst helemaal verbouwd dus het voldoet nu aan bijna al onze wensen.
  Voor de verhuizing hebben we al heel veel spullen o.a. meubels weggedaan omdat we daar simpelweg geen plek meer voor zouden hebben en ook nu we in de woning wonen gaat er nog steeds van alles weg.
  Voor mij gaat het erom dat ik goed kan leven zonder van alles om te stoten en dat het geen chaos wordt.
  Ik heb nu een apothekerskast gekocht en daar kan ik mijn mooie spulletjes in zetten en verder heb ik niet veel ruimte om allerlei hoekjes te maken.
  Dus heb ik er voor gezorgd dat de ruimte is aangekleed met een super mooi behang en een grote bank in een gedurfde kleurstelling.
  Dat doet al zoveel voor de ruimte dat het niet nodig overal nog van alles neer te zetten.
  Dus ja, ik ga voor minimalistisch met warmte en gezelligheid.

  |
  1. Dat klinkt prachtig! Er is ook niets mis met minimalisme, ik vind het prachtig om te zien, maar zelf kan ik het niet. Ik ben echt benieuwd naar je behang en gekleurde bank, gaaf lijkt me dat! Bij mij gaan er ook nog steeds meubels weg omdat ze in dit nieuwe huis gewoon niet meer zo goed passen of ik er geen geschikte plek voor kan vinden. Daarvoor in de plaats komen er dan weer nieuwe dingen, zoals mijn vitrinekast die veel mooier staat dan welk meubel uit het vorige huis ook :)

   |
   1. Martine

    Jammer dat ik geen foto’s kan uploaden hier ;-) Anders had ik het graag gedaan. Het behang en de bank zijn wel een beetje mijn trots.
    Dat opruimen van zaken die niet meer passen vind ik echt een bevrijding en het geeft rust in het interieur :-)
    Jouw vitrinekast vind ik overigens helemaal super.
    Ik heb er ook nog naar gekeken maar helaas was ie te groot en, ook niet onbelangrijk, het was buiten mijn budget.
    Dus uiteindelijk heb ik op marktplaats een apothekerskast (een echte oude) gekocht.
    Vandaag komen de glasplaatjes (die moest ik vervangen)…….yeah!!!!

    |
    1. Je kunt foto’s mailen! (zie contact) dat zou ik leuk vinden :D ja het is een dure vitrinekast, ik moest er ook wel even over nadenken, maar kon geen mooiere vinden. Ik besloot dat deze zo simpel is van vormgeving en materiaal dat hij hopelijk in elk volgend huis ook een mooie plek kan krijgen ;) apothekerskasten zijn ook héél mooi!

     |
     1. Martine

      Helaas krijg ik de email die ik wil versturen terug :-( met een of andere onbegrijpelijke foutmelding.

      |
 9. Pip

  Ik vind dat je je huis echt eigen gemaakt heb en dat is leuk!! Een behang is leuk, ben ik nu ook naar op zoek (ken je het merk Arte?, mooi!). Van welk merk is de roze vaas die voor een schilderij staat?

  |
  1. Dankjewel, lief! Ik heb Arte even opgezocht, kende ik nog niet. Mooie kwaliteit zeg! De roze vaas is een samenwerking tussen IKEA en Hella Jongerius van een aantal jaar geleden. Nu helaas niet meer te koop (wel op marktplaats) meer info hier: http://eenigwonen.nl/mijn-mooiste-ikea-product/

   |
 10. Wat een prachtige unieke en eigen stijl zeg!

  |

Comments are closed.