Woonwensen woonkamer, deze dingen wil ik veranderen

Hoe langer ik in dit huis woon hoe meer het eigen wordt. Ik voeg dingen toe, zoals een prachtig behang. Er zijn een aantal dingen die ik nog graag zou willen veranderen aan de woonkamer. Helaas kunnen niet al mijn woonwensen in één keer uitgevoerd worden, maar ik laat je graag zien wat ik nog op de planning heb.

Woonwens 1: gordijnen

In de woonkamer heb ik mooie plisségordijnen, waar ik nog steeds heel erg blij mee ben. Ze laten voldoende licht door, maar toch zit je beschut. En ik kan ze op allerlei manieren open of dicht doen. Nu het kouder en donker is, zit ik meer binnen en merk ik dat ik eigenlijk toch nog wel iets mis, de raampartij is vrij groot, met twee ramen tot aan de vloer en twee openslaande deuren richting de tuin. Bij buren die gordijnen hebben hangen zag ik hoeveel gezelligheid en sfeer dat nog extra geeft. Gordijnen brengen een extra textuur en warmte met zich mee door het materiaal, ik ben er alleen nog niet over uit of ik zware of lichtdoorlatende gordijnen wil en wat voor kleur ik moet kiezen. Wit ligt misschien het meest voor de hand vanwege de witte muren en vloer, maar misschien is dat ook wel iets te steriel? Ik ben er nog niet over uit, maar dat ik op den duur gordijnen wil is zeker. Kleursuggesties zijn welkom.

Woonwens 2: de bank een make-over geven

Lange tijd heb ik eraan gedacht om een nieuwe bank te kopen voor dit huis, ik heb de hoekbank natuurlijk meegenomen uit het vorige huis, waar hij goed paste bij de kleuren die ik daar gebruikte. In dit huis stoor ik me aan de kleur van de stof. Ik dacht erover een driezits bank te kopen, zodat de raampartij wat meer vrij zou komen. Optisch gezien zou dat de beste keuze zijn, maar heel eerlijk? Deze hoekbank zit zó ongelofelijk fijn dat ik er geen afstand van wil doen! Hij is nog maar een jaar of 4 oud, wat ik eigenlijk te kort vind om weer duizenden euro’s uit te geven aan een nieuw exemplaar. De conditie van de bank is nog heel goed, omdat ik destijds heb geïnvesteerd in een goede bankstel. Een driezitter wordt het dus niet, maar wat wil ik dan wel? Het enige wat me eigenlijk stoort aan de bank zijn de kleur van de stof (een bruinig grijs) en de RVS poten. Ik wil de bank graag een make-over geven: hem opnieuw laten bekleden en een paar nieuwe poten die beter bij mijn huidige interieur passen. Het mooiste vind ik een velours bekleding in een mooie kleur, ik denk nu aan donkergroen of een aubergine/ bordeaux achtige kleur. Ik heb al een bedrijf gevonden hier in de buurt die meubels opnieuw bekleed, daar ga ik binnenkort een offerte opvragen. Waarschijnlijk is het bijna even duur als een nieuwe bank, maar ik houd gewoon echt van het comfort van deze bank en je kunt er ook heerlijk met twee personen languit op liggen. Op internet keek ik rond naar andere poten, en zo kwam ik terecht bij meubelpootjes.nl*, waar ik mooie massief houten poten vond die taps toelopend zijn. Een vorm die ik erg mooi vind. Ik mailde met deze webshop om te vragen of ik beeldmateriaal mocht gebruiken van de poten die ik op het oog had (een paar weken terug kreeg ik een hoge boete voor het gebruiken van een foto zonder licentie, dat zal mij niet nog eens gebeuren!), ik kreeg meteen een mail terug dat dit geen probleem was en of ik het misschien leuk zou vinden om de pootjes te ontvangen en een link te plaatsen? Natuurlijk zei ik ja, een deel van mijn woonwens om de bank een make-over te geven is meteen in vervulling gegaan, en daarbij heb ik nog eens de mogelijkheid om eigen beeldmateriaal te gebruiken. Win-win, kijk hoe leuk ze zijn? Ik kan niet wachtten om ze te vervangen, maar daar heb ik even een sterke man bij nodig.

Woonwens 3: een vakkenkast op maat

Naast het tv-meubel staat mijn oudste plant, een mooie monstera, een schilderij van de kringloop, een lamp die ik nooit aan heb en mijn geliefde IKEA vaas. Alle meubels in huis zijn vrij laag, het lijkt me dan ook al tijden erg mooi om een hogere kast toe te voegen, naast het tv-meubel. Ik ben gek op van die open vakkenkasten en zou er graag één op maat willen laten maken. Met vakken in de perfecte maat voor mijn vazen. Zo zou ik die hoger kunnen neerzetten in plaats van nu, zo op de grond, ze zouden veel beter tot hun recht komen. De kast en de muur erachter wil ik een lichte roze kleur geven, een beetje in overeenstemming met mijn vloerkleed, maar dan in een lichtere tint. Het tv-meubel kan dan leeg gemaakt worden aan die kant, wat me veel rustiger voor het oog lijkt. Naast de kast wil ik dan mijn gekleurde glazen hanglampje hangen, die nu nog in een verhuisdoos zit. Het ontbreekt me aan photoshop skills, maar ik wilde toch een soort idee geven van wat ik bedoel, dus nouja, sorry voor de amateuristische paint toevoeging :’)

Woonwens 4: Nieuwe deuren

Tja, de standaard deuren in een nieuwbouw woningen zijn ronduit lelijk. Vlak, roomwit, metalen klinken, saai en sfeerloos. Het liefst zou ik álle deuren in huis vervangen, maar dat is een duur grapje. Hoog op mijn lijstje staat de wens om in ieder geval de twee deuren in de woonkamer -waar ik de meeste tijd doorbreng- te vervangen voor deuren die meer uitstraling hebben. In de deur tussen de gang en de woonkamer wil ik graag glas verwerkt hebben, om zo meer te kunnen profiteren van het licht. Wel mat glas, omdat je anders zo vanuit de voordeur mij op de bank kunt zien zitten en privacy is een groot goed. Achter de andere deur zit een voorraadkast (dit is de ruimte onder de trap), deze deur moet dus een uitvoering zonder glas zijn. Ik wil graag deuren uit dezelfde serie, één met en één zonder glas, zoals de deuren op de onderste plaatjes. Deze vond ik bij Karwei, ik hoop dit jaar nog kennis te kunnen maken met Julliet en Etienne (jawel, deze deuren hebben chique namen). Het vreselijke metalen deurbeslag wil ik ook gaan vervangen voor mooie zwarte deurklinken, de deurklink op het plaatje heet Eros, bij een nieuwe deur kan ik kiezen voor beslag met zo’n mooie ronde vorm.  Nieuw deurbeslag is iets dat ik wel graag bij álle deuren in huis wil veranderen. Dit is qua prijs beter te doen dan een volledig nieuwe deur, maar de look en feel van de deur geef je zo wel een opknapbeurt.

*links met een sterretje zijn affiliate links, bestel je iets via zo’n link, dan ontvang ik daar een klein percentage van, waarmee de uitvoering van mijn woonwensen dichterbij komt :)

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

5 reacties

 1. Wat een tof groen kleurtje heb je aan de muur, net als het tapijt! :D

  |
  1. Dankjewel! Er komt steeds meer kleur in huis :)

   |
 2. Je hebt de woonkamer erg mooi ingericht!

  |
 3. Eva

  Hoi, ik zou de gordijnen in dezelfde kleur doen als je kast/ muur! Of net een tint lichter. :)

  |

Comments are closed.