Een herfstboeket maken kun je zelf

Tijdens een herfstwandeling besloot ik zelf een herfstboeket te maken, ik vulde mijn natuurvondsten aan met bloemen van de bloemist en schikte mijn eigen bosje. Wat overigens zo makkelijk nog niet is. Het resultaat zijn twee rommelige maar leuke herfstboeketten.

Zelf een herfstboeket maken

bloemen-bloemistnatuur herfstboeket-in-hand

Het leek me leuk om eens een boeket helemaal from scratch te maken. Meestal koop ik een bos bij de supermarkt die ik zelf aanvul en zo verander in een chique boeket. Tijdens een wandeling (echt heerlijk met dit weer) verzamelde ik wat blad dat op de grond lag, brak hier en daar een takje af en ging ook shoppen in mijn eigen tuin, die op dit moment 3 planten en 2 boompjes telt. Volgend jaar hoop ik het hele boeket uit eigen tuin te kunnen plukken. Bij de bloemist kocht ik nog een aantal bloemen die ik vond passen bij de herfst. Daarna probeerde ik een boeket te schikken. Dat is best moeilijk! Ik bewonder de bloemist nu veel meer dan voorheen, zo’n bos er een beetje leuk uit laten zien is zo makkelijk nog niet. Eerst probeerde ik de bloemen en bladeren gewoon stuk voor stuk in een vaas te zetten, maar dat faalde jammerlijk. Ik had wat te weinig materiaal om mee te werken. Na een google sessie leerde ik dat je ook een boeket kunt maken door een bloem vast te houden in je ene hand en daar steeds een bloem aan toe te voegen. Toen ik tevreden was draaide ik elastiek om de stelen zodat het bosje niet weer uit elkaar zou vallen. Ik had de smaak te pakken en besloot er ook nog een mini boeketje bij te maken. Het is een beetje een rommelig boeket geworden, maar dat past ook wel bij dit onstuimige seizoen. Ik heb me voorgenomen om me in te lezen over bloemschikken, zodat een volgend bosje er iets netter uit kan zien en ik jullie kan voorzien van betere tips ;)

herfstboeket-zelf-maken bloemen-herfst-boeket-maken klein-herfstboeketje-maken close-up-herfstboeketjeherfstbloemen-boeket-herfst herfstboeketten-woonkamer bos-herfst-boeket-herfstboeket witte-bessen p1070089 herfst-bloemen-boeketHet mogen dan twee rommelige boeketjes zijn, ik word vrolijk als ik naar al die mooie herfstkleuren en vormen kijk. Ik hoop je te inspireren om ook eens zelf een bos bloemen te schikken. Een herfstboeket hoeft naar mijn mening niet super strak te zijn, dit is dus een perfect moment om je bloemschik-skills te testen.
Save

Save

Save

Wil je geen enkele blogpost missen? Schrijf je dan in voor het ontvangen van Eenig Woonnieuws of volg me op instagram.
↑ Vond je deze post leuk? Je maakt mijn dag door hierboven te klikken ↑

3 reacties

 1. Wow, ik vind het een prachtig boeket! Die kleuren staan heel mooi bij elkaar en ik houd wel van een boeket wat niet zo super strak is!

  |
 2. Wauw! Ik vind ze echt heel gaaf! Zelf ben ik niet zo creatief, haha. Maar ach, zelf vind ik strakke en symmetrische bossen bloemen niet heel tof, dus wat dat betreft komen mijn niet-creatieve bloemschikskills niet eens zo heel slecht uit. ;-)

  |
  1. Ik zou mezelf ook niet echt als creatief omschrijven hoor. Als ik het kan, kan jij het ook! Zoals je al zegt, voor een rommelig boeketje is het juist helemaal prima om zonder ervaring te beginnen :D

   |

Comments are closed.