Zondags leesvoer, de nieuwste woonbladen

woonbladen-3

Ah, zondag. Er is weinig dat ik heerlijker vind dan het vooruitzicht van een vrije, slome zondag. Waarbij ik rustig tijdschriftjes door kan bladeren op de bank, met een kopje thee en een stuk chocolade erbij. In de dagen ervoor in de boekhandel struinen bij het schap vol woonbladen en een selectie maken, voorpret voor zondag. Mijn oog viel deze keer op een aantal nieuwe en vernieuwde bladen, die ik graag met je wil delen.

leesvoer-woonbladenwoonbladen-zijkan
WOTH – wonderful things

woth

Als eerste viel mijn oog op dit nieuwe woonmagazine. WOTH, wonderful things. Met de titel: van voor en over designliefhebbers kon ik het niet laten om dit blad in de schappen te laten liggen. Een lekker dik magazine met 160 pagina’s. Vol interviews met creatievelingen, binnenkijkers, nieuws op design gebied en meer. Het gaat over design, interieur, kunst, architectuur, mode, food, reizen en alle andere dingen die het leven wonderlijk en plezierig maken (aldus de makers van WOTH). WOTH verschijnt  zes keer per jaar, elke 2 maanden, en kost €7,95. Het blad is opgericht door Mary Hessing, voormalig hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur en More than Classic. Een binnenkijker in de verbouwde oude melkfabriek waar zij en haar man wonen is ook onderdeel van de inhoud van deze eerste uitgave. Het blad staat vol met prachtige beelden, een korte impressie:

woth-1 woth-2 woth-3 woth-4 woth-5 woth-6WOTH = oogsnoep en vernieuwing

Vriendin – woonspecial

vriendin

Deze woonspecial is een speciale uitgave van tijdschrift Vriendin. Het tijdschrift telt 113 pagina’s en is te koop voor de fijne prijs van €3,50. Het is mij onbekend of deze woonspecial vaker zal verschijnen of dat het een eenmalige uitgave is, maar het is een aanrader. Als je houdt van binnenkijkers dan zit je goed, bijna de helft van het blad is ermee gevuld. Daarnaast vind je interviews met woonbloggers en inspiratie over de herfst, planten en  woonwebshops. Het blad is fris en kleurrijk en een feestje om door te bladeren.

vriendin-1 vriendin-2 vriendin-3 vriendin-4 vriendin-5Vriendin = vrolijk en perfect voor zondags bladeren

Ariadne at Home – for happy living

ariadneDit woonblad is natuurlijk niet nieuw, maar wel helemaal vernieuwd en dat trok mijn aandacht. Ik verslond dit blad in de tijd dat ik gek was op brocante (en kleine invloeden hiervan vind je nog steeds terug in mijn  interieur). Maar op een gegeven moment was het alleen brocante wat de klok sloeg en verloor ik mijn interesse. Het blad telt 138 pagina’s en verschijnt maandelijks met een prijs van €7,99. Ariadne at home is inderdaad opgefrist en oogt moderner. Er zijn rubrieken zoals kleur at home, syling at home en doe het at home. Vol binnenkijkers in huizen met een landelijke stijl en veel zelfmaak ideeën. Deze vind ik zelf echt leuk, creatieve zefmakers die ik nog niet eerder tegen ben gekomen. Ook vind je inspiratie om je eigen huis een meer nostalgisch tintje te geven. Als landelijk of brocante niet zo je ding is, zou ik deze overslaan. Besteed je acht euro liever aan WOTH als je echt iets nieuws zoekt.

ariadne-0 ariadne-1ariadne-2 ariadne-bloemen ariadne-4ariadne-laatsteAriadne = als landelijk je ding is, go for it

Welke woonbladen blader jij het liefste door op vrije dagen? woon-bladen

Save

Save

Save

Save

Save

5 reacties

 1. Ikke

  Leuk artikel! Moet zelf bekennen dat ik de laatste tijd weinig woon tijdschriften lees. Komt denk ik doordat er op instagram veel te bekijken valt…maar papieren versies is toch ook wel fijn.

  |
  1. Dat herken ik wel, maar af en toe vind ik het heerlijk om niet naar een beeldscherm te kijken.

   |
 2. Pip

  Wat leuk geschreven! Ik hou van vintage met eiken meubels en een beetje gekke items als accessoires. Welk blad adviseer je mij? Ik moet heel ons huis nog inrichten en wat een klus. Kun je komen helpen? Grapje!

  |
  1. Blij te horen dat je meubels niet uit 1 serie komen ;) Ik kan je niet echt een woonblad adviseren, er zijn tientallen en er is geen één die ‘vintage en eiken meubels’ als enige uitgangspunt heeft natuurlijk. Zelf ben ik fan van VTwonen, een beetje vanalles wat. Je kunt het beste gewoon eens in de supermarkt of boekhandel wat magazines doorbladeren om te zien welke het beste bij jouw stijl en smaak aansluit!

   |
 3. Pip

  Eiken meubels, bedoel ik mee: eettafel en salontafel. Niet uit een serie, daar gruwel ik van. 1 positief punt: de kinderkamers en die van ons is AF!

  |

Comments are closed.